Klassiske perler med Coucherons

Av Trond Folckersahm

Igjen er det klart for Kon-Tiki kammermusikkfestival på Bygdøy med søskenparet David og Julie Coucheron fra Nesodden i hovedrollen. Fredag 26. august blir den store dagen for nesoddinger.

– Ja, vi har noen trofaste støttespillere vi ønsker å hedre. Derfor vil avslutningsnummeret denne dagen bli en helt spesiell opplevelse. Da vil Trevor Ford, Bay Berntsen og Igor Rybak framføre Peter Tsjajkovskijs ”Danse Russe”, sammen med David og Julie, forteller mamma og impresario Mette Coucheron til Nesoddguiden.

De tre voksne herrene har gjennom en årrekke bidratt til musikklivet på halvøya på flere måter, og har hjulpet mange på veien mot en musikalsk karriere. Denne gangen får de selv stå i rampelyset og få en dose velfortjent honnør for sitt arbeid.

– Arrangementet til dette stykket er det Trevor Ford som har laget. Han har arbeidet med det i lang tid, og har gjort en solid innsats. Nå gleder de tre seg til å stille på scenen, og de håper selvsagt at mange nesoddinger vil finne veien til Bygdøy for å få med seg dette høydepunktet, sprudler en svært entusiastisk musikermamma.

Egen båt fra Nesodden

For nesoddinger som ønsker å ta turen til Bygdøy denne fredagen er det som vanlig satt opp egen båt fra Nesoddtangen. Den vil legge ut fra den gamle dampskipsbrygga klokken 15.40, og være framme i god tid før konserten som starter klokken 17.00 og varer fram til 19. Tilbaketuren til Nesodden starter 19.30, og det vil bli mulighet til å hygge seg med forfriskninger om bord.

– Billetter både til denne turen og festivalen for øvrig kan kjøpes hos Synsam på Tangen senter, informerer Mette Coucheron.

Stor musikalsk bredde

Festivalen starter 22. august, og varer til og med 26. august. Foruten søskenparet David og Julie, på henholdsvis fiolin og klaver, vil den også by på en rekke andre fremragende musikere. Her kan vi blant annet nevne: Karen Gomyo, fiolin; Elizabeth Koch Tiscione, fløyte; Julianne Lee, fiolin og bratsj; Joseph Kaiser, sang; Efe Baltacigil, cello og Elizabeth Pridgen, klaver.
Repertoaret vil variere fra dag til dag, og stykkene som blir spilt er komponert av blant andre: Christian Sinding, W.A.Mozart, Johannes Brahms, Camille Saint-Saëns, Robert Schuman, Petter Tsjajkovskij og en rekke andre. Komplett program finnes på: www.kontikiklassisk.no