Østerlide spiller på Hellviktangen

Plateslipp-konsert med trio-tokt i tradisjonen

Østerlide er ikke bare en helseinstitusjon i Stavanger og et dansk-avledet ord med betydningen «i øst», «mot øst» eller «i østerled». Østerlide er også navnet på den til dels kortreiste norske trioen som i regi av Nesodden Jazzklubb spiller releasekonsert for sitt første album på Helviktangen torsdag i denne uka.
Hva plata heter? «Østerlide» selvfølgelig.

Trioen består av Nesodden Jazzklubb/Nesodden kulturskoles gitarist par excellence Andreas Haddeland; folkesanger Liv Ulvik (Eplemøya songlag, La Chimera, Al Andaluz, Trio Lærdal) og trommeslager/perkusjonist Urik Ibsen Thorsrud (Sphinx, Parallax, Andreas Haddeland Trio m.m.) Sammen har de gått inn i en etter hvert hederskront tradisjon, nemlig å vende sin oppmerksomhet og musikalske nysgjerrighet mot folkemusikken for å kunne formidle den på ny i versjoner der tradisjonen nennsomt farges av deres egne referanser. Sånn sett går Østerlide i fotefarene til både Edvard Grieg, Jan Garbarek og Arild Andersen – de to sistnevnte penset inn på folkemusikksporet av den amerikanske trompeteren Don Cherry, jazzinnovatør og sann verdensmusiker lenge før begrepet verdensmusikk var oppfunnet.

Folkemusikk og jazz møtes i åpent landskap er satt som beskrivelse for torsdagens konsert, der settlista vil inneholde sanger som også presenteres på trioens blodferske album. Her inngår middelalderballader som «Villemann og Magnhild» og «Varulven», folkeviser som «Litle fuglen» og ikke minst salmen som har gitt navn til både trioen og plata, Thomas Kingo´s «Nu rinder solen op av østerlide».

Hellviktangen torsdag 15.oktober 2020 kl. 20:15
Konsertstart er som vanlig 20:15, betalt sesongkort eller enkeltbillett (kr. 290) gir adgang, og Hellviktangens enklere serveringstilbud er på plass.