Citroën med framtidsrettet design

Citroën med framtidsrettet design

Citroën C4 Cactus

I disse dager triller de første utgavene av Citroën C4 Cactus ut på norske veier. Den er først ut i bilprodusentens fornyelsesprogram som utfordrer det etablerte.
Spennende og unikt design, innovative løsninger og framtidsrettet teknologi er kjennetegnene til denne spennende bilen fra franske Citroën. Et bilmerke som ikke akkurat er ukjent for å ligge i forkant og være utstyrt med løsninger som overrasker. Bilen tilbyr i tillegg spesielt god komfort og en totaløkonomi som bør tilfredsstille dagens krav.
Ved første øyekast er det nok produktnyheten Airbump som tiltrekker seg oppmerksomhet. Dett er kapsler fylt med luft på bilens sider som beskytter karosseriet for småskader som kan oppstå i hverdagen. Et fenomen de som ferdes i parkeringshus og på parkeringsplasser med stadig mindre areal. Men den byr på så mye mer.

Lavt CO2-utslipp

Ved lansering kommer Citroën C4 Cactus med tre motoralternativer, bensinmotorene VTi 82, e-VTi 82 ETG og dieselmotoren e-HDi 90 ETG6. e-VTi 82-motoren oppfyller allerede Euro6-standarden, og motoren e-HDi 90 ETG6 inngår i energiklasse A ettersom den har CO2-utslipp lavere enn 95 g/km. Senere i år utvides motorprogrammet med enda to Euro6-motorer, BlueHDi 100 på sensommeren og e-THP 110 til høsten, begge koblet til en manuell girkasse.
Citroën C4 Cactus kommer i tre utstyrsnivåer: Attraction, Nordic Edition og Nordic Edition High. Avhengig av hvilken utgave du velger kan du få med klimaanlegg, DAB+ radio, takrails, regnsensor og tåkelys foran, 17’’ alufelger, ryggekamera med parkeringssensor, navigasjon, delskinn, surround lydanlegg med seks høyttalere samt panorama glasstak med UV-filter.

Sofa foran

Standard på alle utstyrsnivåer er berøringsskjermen midt på instrumentbordet hvorfra alle funksjoner styres. De tradisjonelle instrumentklokkene er erstattet med en digital skjerm bak rattet. Teknologien med airbag i taket på passasjersiden foran har frigjort plass for et stort hanskerom, og setene foran er utformet som en sofa i versjonene med ETG-girkasse. C4 Cactus er også utstyrt med systemet Magic Wash der spylervæsken distribueres ut direkte fra en liten tråd i viskerbladene.
En rekke grep er tatt for å redusere vekten på C4 Cactus. Den veier fra beskjedne 965 kg, noe som er 200 kg mindre enn Citroën C4. Den lave egenvekten er fordelaktig med tanke på engangsavgifter og forbruk. Noe som burde være interessant for de fleste.

Bilder
Cactus 1: C4 Cactus er siste nytt fra bilprodusenten Citroën. En framtidsrettet bil fylt med spennende teknologi både inn- og utvendig. Alle foto: Citroën Communications
Cactus 2: Bilen har et komfortabelt interiør med hel sofa foran. Det gir intimitet under kjøreturen.
Cactus 3: Fra berøringskjermen på dashbordet kan det meste styres enkelt og greit.
Cactus 4: Spennende linjer og en rekke fargekombinasjoenr gir gode valgmuligheter.