Superhelg i jazzens tegn

Med et forrykende trippeltilbud går Nesodden Jazzklubb inn i sitt 10. år førstkommende helg.

Fredag blir det intet mindre enn debutkonsert for nytt norsk eliteband på Hellviktangen, lørdag skal Galleri Vanntårnet fylles av impro/jazz fra øverste europeiske hylle, mens Norges tøffeste rocketrio trår til for barn og voksne i alle aldre på Tangenten søndag. Med andre ord: Her er det bare å telle opp og hive seg på.

Release- og debutkonsert
Øyvind Brække Sextet åpner ballet på Hellviktangen Kunstkafé fredag kveld, og det med en konsert som blir live-debut for en helt ny topp-konstellasjon i den norske band-floraen. Trombonist/komponist/arrangør Øyvind Brække (50), kjent fra The Source, flere utgaver av Trondheim Jazzorkester og en lang rekke andre konstellasjoner, har i en årrekke vært en av landets mest aktive jazzutøvere, og har nå fått med seg veteran og tenorsax-mester Knut Riisnæs, bratsjist for de store anledninger Bergmund Skaslien, gitarist og ECM-musiker Jacob Young, bassist par exellence Per Zanussi og ditto trommeslager Erik Nylander. Trombonisten kommer også med et splitter nytt album, «Wilderness», i bagasjen, og de åtte Brække-komposisjonene på plata vil prege spillelista på det som dermed også blir en releasekonsert i tillegg til å være debutkonsert.

Impro med fløyte og gitar
Lørdag ettermiddag blir det gjenhør med Ida Heidel (fløyter) og Ketil Gutvik (gitar) i Galleri Vanntårnet, der de spilte i mars 2019. Og ikke bare gjenhør, for i forhold til fjorårskonserten har impro-duoen denne gang selskap med den franske kontrabassisten/impro-musikeren/vokalisten Joëlle Léandre. Léandre – en institusjon i europeisk samtidsmusikk/impro (og tidvis samarbeidspartner med den norske kvartetten SPUNK) – spilte sammen med Heidel og Gutvik for første gang i fjor høst, og deres umiddelbart felles ønske om å fortsette det eksepsjonelt vellykkede samarbeidet innfris nå i første omgang hos Nesodden Jazzklubb lørdag ettermiddag.

Høydepunkt for barna
Går det an å tilrettelegg rock for publikum i aldersgruppa 3 – 10 år? Etter snart 1000 konserter og to album, «Skumle tøfler» og «Bursdag», har trioen PLOPP vært et mer enn overbevisende «ja!» på spørsmålet helt siden 2010. Bandet, som ubeskjedent kaller seg «norges tøffeste rocketrio med spreke egenkomponerte låter», består av Henning Waaler Kemp (gitar), Rino Johannessen (bass) og Knut Lothe (trommer), og synger om alt fra lus til favorittmat som begynner på p. Se ikke bort fra tilløp til allsang i Tangenten sånn rundt middagstid søndag, for eksempel hvis radiofavoritten «Sommer» skulle dukke opp, og vær forberedt på at rock’n roll still is here to stay.

Konsertene starter klokka 20:15 fredag, 17:15 lørdag og 14:15 søndag. (Døråpning hhv. 19:30, 16:45 og 14:00.) Billettpris er 290 kroner på Hellviktangen og i Galleri Vanntårnet, 90 kroner (3 – 90 år) på Tangenten. Sesongkort til 940 kroner gir adgang til samtlige 12 arrangementer i vinter/vår og kan i likhet med enkeltbilletter kjøpes på nettet (TicketCo) eller i døra før konserten.