WAKO spiller på Hellviktangen

Med kvartetten Wako i hovedrollen, ønsker Nesodden Jazzklubb velkommen til en rekordtidlig utendørskonsert under markisetaket på Hellviktangens terrasse onsdag kveld.

I Wako spiller saksofonist Martin Myhre Olsen, pianist Kjetil André Mulelid (el.piano/synth), bassist Bárður Reinert Poulsen og trommeslager Simon Olderskog Albertsen. Dette er navn med særdeles god klang i norsk jazzliv, kjent fra bl.a. Megalodon Collective, Hegge, Trondheim Jazzorkester, Espen Berg Trio og Kjetil Mulelid Trio, og ingen bør la seg skremme av at onsdagens arrangementet ved første øyekast kan framstå som en litt mutert variant av en ordinær Nesodden Jazzklubb-kveld.

OK, kanskje er Wakos musikk litt mer smittende, og kanskje blir det enda litt friskere luft, enda litt høyere under taket og en tanke mer gulvkaldt enn hva det vanligvis er på jazzkubbens konserter, men hva så? Når de fire Wako-musikerne forener sine betydelige musikalske krefter, pleier det meste uansett å falle på plass, og lav temperatur blant publikum er i denne forbindelse et ukjent problem. (Men en ekstra genser er muligens et godt tips for denne spesielle anledningen.)

Wako, med utspring på Jazzlinja i Trondheim, har holdt det gående siden 2014, med hittil fem albumutgivelser som håndfast dokumentasjon. Debuten fant sted i 2015 med «The Good Story», to år etter kom «Modes for All Eternity» der strykertrioen Oslo Strings var en inspirert og inspirerende samarbeidspartner. I 2018 var det duket for «Urolig sinn» og i 2020 utkom «Wako» med gjester som (nok en gang) Oslo Strings, Rob Waring, Arve Henriksen og Adrian Løseth Waade m.fl. Denne albumutgivelsen ble feiret med en heidundrende konsert på Nasjonal jazzscene Victoria i november i fjor, og opptak fra denne konserten, der Tore Brunborg, Lars Horntvedt, Adrian Løseth Waade og Kyrre Laastad var gjestemusikere, kan nå høres på Wakos femte (og fem dager gamle) album, naturlig nok kalt «Live in Oslo». (Albumet byr også på tre låter fra Wakos konsert under Oslo Jazzfestival i fjor.)
Det hører med til denne historien at konserten på Nasjonal jazzscene Victoria ble den siste før klubben måtte koronastenge, mens Wako nå altså åpner Nesodden Jazzklubb etter smittervernpausen. Vi våger å tolke det som et forsiktig tegn på at det verste er over, og ønsker velkommen til utekonsert på Hellviktangen onsdag kveld klokka 19:30.

50 billetter er tilgjengelige. Påmeldingsfristen for å sikre seg billett er allerede i kveld (mandag) for jazzklubbens sesongkortinnehavere. Tiloversblevne billetter a kr. 320 legges ut for salg i morgen tidlig, og siste frist for å sikre seg en av disse er onsdag formiddag. I overensstemmelse med smitteverntiltakene er konserten forbeholdt Nesoddens innbyggere.