Ny frisk i Nesodden ballettskole

Av Trond Folckersahm

I uke 35 starter Nesodden ballettskole opp ny sesong med både nye pedagoger og nye danseformer på programmet. Det ligger an til å bli et særdeles spennende semester for danseglade i alle aldre.

– De nye pedagogene vil komme inn som et friskt pust og tilføre oss nye dimensjoner. Dette er noe jeg ser fram til med stor glede, smiler en fornøyd ballettskoleleder Mona Svenneby.

Hun har drevet Nesodden ballettskole til stadig nye høyder gjennom mer enn to tiår, og har fortsatt viljen og ønsket om å drive en seriøs skole med et dansepedagogisk opplegg som gir noe tilbake til elevene og fører fram til konkrete resultater for danselystne fra fire år og opp til godt voksne.

– På ballettskolen ønsker vi at alle elever skal føle seg velkommen. Timene skal gi glede samtidig som vi vil ivareta det pedagogiske innholdet. Elevene trener og danser og øver på ulike roller. Målet er å vise resultatene i se-på timer og i forestillinger. Samtidig ser jeg fram til en ny, innholdsrik sesong, og gleder meg til å møte både gamle og nye elever, sier Svenneby forventningsfullt.

Denne sesongen er det to nye pedagoger som inntar dansegulvet. Stina, som skal undervise i moderne, jazzdans, lyrisk jazz, showjazz, streetdance, klassisk, samt styrke med barre for ungdom/voksne, og Kamilla skal undervise i stepping, musikal og showjazz.

– Det viktigste for meg er at alle elever skal oppleve danseglede og mestringsfølelse i løpet av timen. Å kunne se hver enkelt elev og følge dem opp gjennom semesteret er noe jeg fokuserer mye på, forteller Stina Bakkebø Baadsvik.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med alle på Nesodden ballettskole, og håper alle er klare for et nytt og spennende semester. I timene mine jobber vi mye med rytmer, koordinasjon og kombinasjoner, og jeg har fokus på at alle skal ha det gøy og få mestringsfølelse, understreker Kamilla Skallerud.

Utover de nye kursene stepping, street dance og styrketrening for ungdom og voksne med barre, vil kursplanen for høsten inneholde både barnedans, klassisk, hiphop, jazzdans, moderne og musikal.

Kurset for ungdom og voksne med barre tilfører også ballettskolen noe nytt. Barren benyttes som treningsapparat, og bidrar til både styrke og smidighet.

– Det er en helt annen måte å trene styrke på. Musklene får mer smidighet og både over- og underkropp drar nytte av denne treningsformen som skiller seg klart ut fra tradisjonell trening. Den bidrar også til å utvikle konsentrasjonsevnen og balansen og er positiv for både kropp og sinn, påpeker Stina Bakkebø Baadsvik.

Høstens kurs vil også i år føre fram til den store juleforestillingen som vil skje i Skoklefaldsalen på Steinerskolen i desember. En forestilling som løftes til nye høyder hvert år og virkelig er en av Nesoddens store kulturelle begivenheter. I år er det ”Jungelboken” som står på programmet.

Men før man kommer så langt må kursene gjennomføres. Disse kan du melde deg på via www.nesoddenballettskole.no eller sende en epost til nesoddenballettskole@gmail.com. Du kan også ringe 911 47 826.

Bilde
Ballettskoleleder Mona Svenneby (t.v.) og nyansatt dansepedagog Stina Bakkebø Baadsvik gleder seg til ny sesong med nye og gamle elever, nye dansesjangre og mye glede og moro. Foto: Trond Folckersahm