Akustisk stemning på Hellviktangen

Det blir akustisk, melodiøs og stemningsmettet musikk på Hellviktangen torsdag kveld når saksofonist Tore Brunborg og kontrabassist Steinar Raknes inntar kunstcafeen med sitt duoprosjekt BACKCOUNTRY.

Brunborg (58) og Raknes (43) hadde hver for seg rukket å sette solide avtrykk i norsk jazz da de startet duosamarbeidet i 2016 (og spilte en av sine første konserter i Nesodden Jazzklubb, Galleri Vanntårnet). Brunborg har vært etablert som en av Europas ledende saksofonister helt siden åra i den sagnomsuste kvintetten Masqualero (1982-92) og har samarbeidet med Billy Cobham, Manu Katché, Tord Gustavsen, Mats Eilertsen og en hel liten hærskare med andre norske og internasjonale kolleger; Raknes tok steget inn i jazz-rampelyset rundt tusenårsskiftet med trioen Urban Connection og Trondheim Jazzorkester, og har siden forblitt der med sine egne band (Stillhouse, Steinar Raknes Quartet, Arvvas) og i en rekke andre konstellasjoner som The Core, Ola Kvernberg Trio og Skaidi.

I 2013 spilte Tore Brunborg og Steinar Raknes sammen i Brunborgs bestillingsverk til Vossa Jazz, «YM», som også var innom Nesodden Jazzklubb da klubbversjonen turnerte året etter. Blant annet dette ga støtet til det seinere duosamarbeidet, og i mai 2017 leide Brunborg og Raknes seg inn i legendariske Rainbow Studio der de i løpet av en dag spilte inn albumet «Backcountry» med Jan Erik Kongshaug bak miksebordet. Repertoaret var dels melodier de hadde skrevet sammen, dels laget hver for seg, og med en versjon av argentinske Ariel Ramirez’ «Alfonsina y el mar» som eneste «import». Albumet ble utgitt på høsten samme år, og ble godt mottatt og berømmet for sitt tette, lydhøre og kreative samspill, kvaliteter som nok også vil komme godt til sin rett i det intime lokalet på Hellviktangen.

Konserten starter klokka 20:15, dørene åpnes en halv time før konsertstart, og billettprisen er kr. 290. Betalt sesongkort i Nesodden Jazzklubb gir adgang til så vel denne som vårsesongens øvrige seks konserter.