Alexander på banen igjen

Av Trond Folckersahm

Mandag ble det offentliggjort at Alexander Rybak nok en gang stiller opp i Melodi Grand Prix, ni år etter braksuksessen i 2009.

Det var ville Alexander-tilstander i Samfunnshuset på Nesodden 16. mai 2009 under den europeiske finalen til Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest, 16. mai 2009, der nesoddingen stakk av med seieren med melodien «Fairytale» og en poengsum Europa aldri hadde sett maken til.

Alexander-feberen ble ikke noe mindre da han 9. juni stilte opp til utekonsert på Hellviktangen. En konsert som samlet rundt 3.000 elleville nesoddinger på gressletten foran Kunstkafeen.

Nå er spørsmålet om vi nok en gang kan få oppleve denne suksessen på halvøya. 10. mars går den norske finalen av stabelen i Oslo Spektrum, og 31-åringen stiller som én av ti deltagere med sangen «That’s how you write a song».

– Det innebærer et stort ansvar å være en av finalistene i den norske finalen, og grunnen til at det har tatt så lang tid å komme tilbake til konkurransen var at det var først i år jeg hadde en representativ sang, forteller Rybak til NRK1.

BILDE: 16. mai 2009 var Nesodden samfunnshus fylt til trengsel av nesoddinger som hadde stilt opp for å heie fram Alexander under den europesise finalen i Eurovision Song Contest. Som vi vet gikk det over all forventning. Arkivfoto: Trond Folckersahm