Alt klart for «Alice i Eventyrland»

Tirsdag og onsdag 24. og 25. mai fylles Skoklefaldsalen på Steinerskolen med ynde og gratie når Nesodden ballettskole innbyr til årets vårforestilling; «Alice i Eventyrland».

Gjennom hele vinteren har elevene ved skolen ligget i trening for å forberede seg til forestillingen. Det har blitt terpet og øvd på trinn og bevegelser i alle de forskjellige klassene og på alle alderstrinn. Nå skal de endelig få anledning til å vise seg fram for publikum i historien om «Alice i Eventyrland».

– Historien fortelles ved hjelp av alle danserne på ballettskolen fra seks år og oppover. Tre unge dansere spiller rollen som Alice igjennom forestillingen: Guri Solem Hedlo, Mathea Giske Pedersen og Celina Augusta Arnesen. I tillegg spiller Agathe Fossum Hjertedronningen.

– Vår intensjon er at grupper og solister skal gi publikum en følelse av helhet, og at alle elevene skal føle at de er med på å bære historien frem. Dette vil selvsagt forsterkes av kostymer, lyd og lys, forteller ballettskoleleder Mona Svenneby.

Historien følger ungjenta Alice på hennes magiske reise inn i eventyrlandets fargerike verden. I jakten på den hvite kaninen blir ting stadig underligere og heltinnen møter de merkeligste skapninger, som Den gale hattemakeren, Påskeharen, Trillebim og Trillebam, Filurkatten, Hjerterdame og mange, mange flere.

Forestillingen starter kl. 19 begge dager, og varer omkring halvannen time.

Foto: Ole Christian Eklund