Ambjørnsen og Elling på Hellviktangen

Søndag 7. mai kan du møte forfatteren Ingvar Ambjørnsen på Hellviktangen. Med seg har han Elling, i alle fall blogginnleggene hans.

For 16 år siden erklærte Ingvar Ambjørnsen at han var ferdig med Elling.

– Jeg trodde virkelig at jeg var helt ferdig med ham, men plutselig så var han der igjen, etter alle disse årene, med sin litt sånn sutrende stemme. Det kom svært overraskende på, jeg var overhode ikke forberedt, sier Ingvar.

– Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham, så var han den samme gamle, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen.

Elling nærmer seg 60 år, har oppdaget Internett. Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge om stort og smått.

– Det var på høstparten i 2013 at jeg begynte å få de første bloggene fra ham. Helt plutselig, og absolutt ikke planlagt. Men jeg har jo en ganske rar jobb, og det gjelder jo å være lydhør for det som dukker opp. Han er en like stor nyhetsnarkoman som før, og like interessert i populærvitenskap. Derfor er bloggformatet perfekt for ham. Bloggen til Elling sirkler delvis rundt ting han er opptatt av. Ting han har lest, sett og hørt. Men innimellom er han også mer privat.

– Elling er jo like gammel som meg, det betyr at han nå er nesten 60, og da får man en del tanker om sin egen barndom og ungdom – som man ikke har som 32-åring, slik Elling var i den første boken.

Uansett – det er sterke tekster han leverer.

– De jeg har lest høyt fra bloggen til reagerte mye sterkere enn jeg gjorde selv. De var helt på gråten. Og det er mye humor, lover forfatteren.

– Elling skriver gjennomgående morsomme tekster.

Nå kan vi få et meget personlig møte med tekstene. Og forfatteren(e) selv.

Med Ingvar Ambjørnsen denne kvelden kommer journalist og poet Tom Stalsberg som tar rollen som konferansier, følgesvenn og bokbadevakt.

Publikum har mildt sagt en interessant og morsom kveld i vente!

Hellviktangen, 7. mai, kl. 19.00-20.30