Anne Valen i Galleri Havstad

Fra lørdag 2. juni kan du oppleve Anne Valens fargesterke bilder i Galleri Havstad i Drøbak.

– Det gleder oss enormt at vi har fått Anne Valen hit som utstiller i sommer, sier gallerist Torgeir Havstad med et bredt smil om munnen.

Anne Valen Næss (født 1953) vokste opp i Sandefjord i musikkmiljøet rundt sine foreldre, sangpedagog Mary Valen og dirigent Sverre Valen. Hun tok selv musikkutdanning ved Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, men etter hvert er det malingen som har tatt over for musikken, og i løpet av få år har hun markert seg som billedkunstner.

Valen Næss har alltid sett farger når hun hører musikk og er en utpreget kolorist. Produksjonen omfatter hovedsakelig malerier i akryl og olje. Motivene dreier seg først og fremst om halvfigurative menneskeskikkelser og abstraherte og forenklede landskap. Fantasifulle dyrefigurer forekommer også ofte, gjerne som observatører av menneskelig adferd. Innfallsvinkelen kan være mellommenneskelige relasjoner og funderinger, samfunnsdebatt, lyrikk mm. Hun arbeider periodevis i ulike teknikker og kommenterer gjerne kultur, samfunn og verdensbegivenheter i sine collager og humoren ligger ofte på lur.

Utdannelse:
Opprinnelig utdannet adjunkt i musikk ved Østlandets Musikkonservatorium, hovedfag klaver.
Billedkunstfaglige kurs i inn- og utland, bl.a. med Peter Esdaile.
Studier med de danske malerne Jens Sørensen, Mogens Andersen og Saeed Fadavi.

Følger du linken under, kan du se flere av Anne Valens arbeider:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2128110227455660/2128109837455699/?type=3&theater