Åpen dag på Skuterud gård

Av Trond Folckersahm

Det inviteres til åpen dag med mangfoldige opplevelser på rekke og rad på Skuterud gård førstkommende søndag 7. mai.

– Vi inviterer alle flyktningene som bor på Nesodden og i Frogn til en aktivitetsdag sammen med lokalbefolkningen. Arrangementet er gratis for alle, og vi ber dem som kommer å ta med seg en rett til et koldtbord til en felles lunsj, forteller Knut Houge på Skuterud.

Det blir også anledning til å ri, kjøre med hest og vogn og kose med dyra. Det blir også dukketeater, barneteater, syrisk dans og mye annet.

– Dette er en gylden mulighet for lokalbefolkningen til å bli bedre kjent med flyktningene som bor på Nesodden og i Frogn. Jeg har selv hatt gleden av å bli kjent med en del av dem, og mange av dem jeg har truffet er usedvanlig flotte mennesker, sier Houge.

Det er på ingen måte første gang det arrangeres aktiviteter på Skuterud. Trestock-festivalen, Lyriaka-festivalene, åpen gård, aktivitetsleire for barn og event av mange forskjellige slag er bare en del av historien. Rekken av arrangementer som er gjennomført på denne idyllen på grensen mellom Nesodden og Frogn kommuner, er særdeles lang og innholdsrik.

Alt dette har skjedd i løpet av de 18 årene Knut Houge og Kirsten Sæther har eid gården. For 17 år siden flyttet han og familien inn permanent på gården, noe som har gitt barna en oppvekst med tett tilknytning til naturen og dyrelivet. Det har selvsagt også gitt synergier på andre områder.

– Det hadde nok ikke vært mulig å gjennomføre alle aktivitetene på Skuterud uten at ektefelle og ikke mindre enn fem døtre hadde stilt opp som mannskap og støttespillere, mener Houge.

Søndag 7. mai fra 12.00

Bilde: Det blir nok noen nyfødte lam å møte på Skuterud søndag. Her er Sofie Houge i ferd med å ta seg av ett av dem som har blitt født på gården. Arkivfoto: Trond Folckersahm