Både folk og røvere imponerte

Korpsmusikantene fra Jaer og Fjellstrand & Myklerud viste at de har langt flere strenger å spille på enn det som kan forventes. Ikke minst skuespillerprestasjonene sto det respekt av i Fjellstrand Grendehus i helgen.

Fire forestillinger var annonsert. Men det holdt slett ikke. Ekstraforestilling måtte til for å tilfredsstille et sultent teaterpublikum som ville oppleve Fjellstrand & Myklerud skolekorps og Jaer skoles musikkorps’ oppsetning av Torbjørn Egners ”Folk og røvere i Kardemomme By”.

Det var nemlig ikke mindre enn nærmere 1.000 publikummere som fant veien til Fjellstrand grendehus for å overvære helgens forestilling, og de gikk på ingen måte skuffet hjem. Stormende jubel og taktfast trampeklapp fra tilskuerne var belønningen som ble korpsmusikantene til del.

Skjønt korpsmusikanter blir et snevert begrep i denne sammenhengen. Ikke minst skuespillerprestasjonene sto det virkelig respekt av. Alle de kjente figurene fra fortellingen var på plass og ble suverent framstilt av et ensemble med både spilleglede og timing.

Det var heller ikke noe å utsette på den musikalske delen av forestillingen. Solid musikalsk innsats fra musikerne dannet et flott bakteppe for en rekke imponerende vokalprestasjoner. Talenter er det tydeligvis ikke mangel på blant hornblåserne og tromisser på halvøya.

Alt ble understøttet av flotte kulisser og imponerende lys og lyd. Den tekniske staben bak scenen fortjener også en honnør for den arbeidsinnsatsen de har lagt ned.

Med en så overbevisende forestilling på cv-en, blir det spennende å se hva denne gjengen kan by på ved senere anledninger.