Ballettskolen innfridde fullt og helt

Av Trond Folckersahm

Etter nærmere tre tiår under Mona Svennebys ledelse, var det denne helgen klart for Nesodden ballettskoles debut med juleforestilling i ny regi.

Det lå en ekstra nerve over Skoklefaldsalen lørdag. Det var hektisk aktivitet både bak og på scenen før publikum kunne slippes inn. Det å overta en av Nesoddens og førjulens store kulturarrangementer etter tre decennier med forestillinger som hvert år har overgått seg selv og stadig har trukket nye kaniner opp av hatten, er selvsagt en utfordring.

Men ambisjonene til den nye ledelsen har vært klare hele veien; levere en forestilling som viser det beste av hva Nesodden har å by på av dansekunst i dag. Derfor har det vært jobbet målrettet og strukturert fram mot de fire forestillingene som ble vist denne helgen. Både Lena Arnesen, som er leder, koreografer, kostymemakere, sminkører og alle andre involverte har gjort sitt ytterste for å skape en forestilling og en atmosfære til glede for publikum.

Etter hvert som benkeradene i Skoklefaldsalen fylte seg til siste plass, steg forventningen, og da endelig sceneteppet gled til side, fikk salen oppleve en forestilling der estetikken gjennomsyret hele oppsetningen. Rammen rundt var den samme som tidligere med samme sal og scene, men innholdet ble presentert på en helt annen måte. Tidligere har forestillingene vært bygget rundt et eventyr eller en historie. Denne gangen var det dansen som spilte hovedrollen.

En etter en steg de forskjellige gruppene inn og fylte scenerommet med smakfulle og estetisk koreograferte danser. De eneste kulissene var store, stemningsskapende fotografier på bakveggen. Musikken var nennsomt valgt ut, og spente fra det rene klassiske, via rock, pop og hip hop. Lydbildet fungerte perfekt, og som vanlig var forestillingen hyllet inn i Ørjan Skånsengs eminente lyssetting.

Det ble virkelig «Et vintereventyr» etter hvert som harer, flaggermus, enhjørninger og andre eventyrfigurer steg fram på scenen og avslørte at måneders trening i øvingslokalene definitivt har gitt resultater og båret frukter. Flotte dansere i alle aldersgrupper begeistret publikum og hentet fram både bravorop og stående akklamasjon. Det er ingen tvil om at debuten oppfylte forventningene, og bar bud om at vi kan forvente enda flere forestillinger vel verdt å få med seg.

Arrangørene skal også ha honnør for at de startet innslippet av publikum i god tid før forestillingen. På den måten ble prosessen med å finne en plass og sette seg til rette, mer strømlinjeformet.

Og for dem som ikke fikk med seg lørdagens forestillinger, er det fortsatt to muligheter i dag søndag, klokken 13.15 og 16.15 i Skoklefaldsalen på Steinerskolen.

Bilde: Estetisk dans, vakkert koreografert og framført ble fasit for helgens forestillinger i Skoklefaldsalen i regi av Nesodden ballettskole. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra forestillingen:
https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2267366460196702/2267364310196917/?type=3&theater