Ballettskolen klar med nye kurs

I slutten av august starter Nesodden ballettskole opp nye kurs i alle disipliner for nye og øvede danselystne fra fire år og oppover. Høstens tema er ”Peter Pan”.

Om et par uker vil Samfunnshuset på Tangen og Grendehuset på Fjellstrand fylles opp av kommende dansestjerner i alle aldre klare for å gyve løs på forberedelsene til årets vakreste eventyr på Nesodden; Nesodden ballettskoles juleforestilling.

I år er det ”Peter Pan”, som står på programmet. Og nok en gang er det grunn til å vente seg et festfyrverkeri av en forestilling der alle ballettskolens elever får anledning til å vise hva de har lært i løpet av høstsemesteret.

Nesodden ballettskole ble etablert av Mona Svenneby i 1990, og hvert år har de avsluttet året med en storslagen forestilling i Skoklefaldsalen på Steinerskolen. Listen har blitt lagt høyere for hvert år, og etter hvert har det kommet til flere nye stilarter i forestillingen. Men for at det skal bli en forestilling, må det trening til, og det er det som starter opp nå i slutten av måneden.

– Det er den ukentlige treningen som er grunnlaget for aktiviteten. Det tar lang tid og mye øvelse å utvikle seg som danser. Samtidig skal elevene ha det morsomt og glede seg underveis, understreker Mona Svenneby.

Nå er det slett ikke bare klassisk ballett som står på timeplanen til ballettskolen. De kan tilby både barnedans, jazzballett, magedans, hip hop, stretch, showdans, moderne og musikal.

– Alle skal ha en mulighet til å kunne velge en danseform de har lyst til å lære og som de er komfortable med, sier Svennby.

Det er heller ikke noe å utsette på lærerkreftene ved skolen. I tillegg til Svenneby selv, som er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole i Oslo, ved Joffrey School of Ballet og Nat Horne Musical Theatre i New York, har hun knyttet til seg en stab av svært dyktige og profesjonelle instruktører og koreografer. En gruppe som er i stand til å skape både danseglede og danselyst.

– Jeg gleder meg til å ta imot alle nye og gamle dansere på høstsemesteret. Alle er hjertelig velkommen til å melde seg på et kurs enten de er nybegynnere eller har erfaring fra tidligere og jeg ser med stor forventning fram til juleforestillingen. Det blir en spennende tid, lover ballettskolelederen.

Foto: Ole Christian Eklund

Foto: Ole Christian Eklund

Foto: Roy Brandsnes