Ballettskolen med nytt semester

Av Trond Folckersahm

Mandag 23, januar starter Nesodden ballettskole opp ny sesong med kurs for både de minste, ungdom og voksne. Målet i år er vårforestillingen ”Annie”.

– Vi har kurs tilpasset alle aldersgrupper. De yngste har selvsagt en framtredende plass hos oss, men vi ønsker oss både flere ungdommer og flere voksne. Vi har pedagoger som har kommet inn som et friskt pust og tilført oss nye dimensjoner, og vi har også noen nye spennende kurs på gang litt lenger ut i sesongen. Jeg ser virkelig fram til dette semesteret, sier en forventningsfull ballettskoleleder, Mona Svenneby.

Hun har drevet Nesodden ballettskole gjennom mer enn to tiår, og har fortsatt viljen og ønsket om å drive en seriøs skole med et dansepedagogisk opplegg som gir noe tilbake til elevene og fører fram til konkrete resultater for danselystne fra fire år og opp til godt voksne.

– På ballettskolen ønsker vi at alle elever skal føle seg velkommen. Timene skal gi glede samtidig som vi vil ivareta det pedagogiske innholdet. Elevene trener og danser og øver på ulike roller. Målet er å vise resultatene i se-på timer og i forestillinger. Samtidig ser jeg fram til en ny, innholdsrik sesong, og gleder meg til å møte både gamle og nye elever, påpeker Svenneby.

I staben av pedagoger finner vi blant andre Stina Bakkebø Baadsvik, som er utdannet ved Den norske dansehøyskolen, og underviser de eldre elevene i klassisk, jazz, moderne, showdans og street. I tillegg har hun styrketrening ved barre som er en god treningsform også for voksne. Dette kurset har også tilført ballettskolen noe nytt. Barren benyttes som treningsapparat, og bidrar til både styrke og smidighet.

– Det er en helt annen måte å trene styrke på. Musklene får mer smidighet og både over- og underkropp drar nytte av denne treningsformen som skiller seg klart ut fra tradisjonell trening. Den bidrar også til å utvikle konsentrasjonsevnen og balansen og er positiv for både kropp og sinn, påpeker Stina Bakkebø Baadsvik.

Blant pedagogene finner vi også Kamilla Skallerud, som er utdannet ved Musikkteaterakademiet, og har i tillegg en spesialutdanning i stepp fra Barcelona. Hun underviser i stepp, musikal og showdans. Dessuten Diska Livia, som er profesjonell danser og koreograf. Hun underviser i hip hop fra åtte år og oppover.

Semesteret som starter mandag i uke 4 vil også i år føre fram til Nesodden ballettskoles vårforestilling der eleven får anledning til å vise publikum hva de har lært i løpet av ukene med trening. I år er det ”Annie” som står på programmet.
Men før elevene kommer så langt, må kursene gjennomføres. Disse kan interesserte melde deg på via www.nesoddenballettskole.no eller sende en epost til nesoddenballettskole@gmail.com. Eller ringe 911 47 826.

Foto: Nesodden ballettskole