Ballettskolen overbeviste igjen

27 år og 30 forestillinger til tross, Nesodden ballettskole viste nok en gang at de er i stand til å fornye seg da «Skjønnheten og udyret» hadde première lørdag.

Etter tre tiår som Nesoddens fremste formidler av dansekunst, er det selvsagt en fare for å gå seg fast i gamle spor, eller skal vi kanskje si trinn, for å holde oss til terminologien. Men ballettskoleleder Mona Svenneby har maktet dette kunststykket. Ikke minst takket være tilførsel av nye og friske krefter på pedagogsiden. Sirin, Diska, Stina og Enya skal, sammen med lederen, ha honnør for å bidra til å videreføre denne stolte tradisjonen som Nesodden ballettskole bærer. Et viktig kulturelt innslag som gir publikum både en flott vårforestilling og ikke minst en gjennomarbeidet, eksklusiv og glitrende juleforestilling.

I år var det «Skjønnheten og udyret» som sto på programmet, og det har vært arbeidet hardt gjennom en lang periode for å få fram resultatet som gledet en fullsatt Skoklefaldsal på Steinerskolen lørdag. Delikate dansenumre framført av en gjeng engasjerte og dedikerte dansere med en aldersfordeling fra dem som fortsatt er på barnehagestadiet og opp til dem som nærmer seg voksenalder. Det var kvalitet i alle ledd både hos hovedrolleinnehaverne og alle de andre som har brukt høstsesongen til å øve inn og terpe på dansene. Når vi i tillegg kan plusse på smakfull scenografi, spennende kostymer, spenstig musikkvalg og en lyssetting av Ørjan Skånseng som er en profesjonell scene verdig, blir det en opplevelse som berører hele følelsesregisteret.

Vi må heller ikke glemme alle dem som befinner seg bak scenen. I første rekke foreldre som bruker timer av sin fritid for å få dette til å henge sammen. Virkelig et synlig eksempel på at samarbeid mot et felles mål gir resultater. Det er bare å gi seg over og takke for at Nesoddens kulturliv berikes med en forestilling av denne karakter, og håpe på at de fortsetter det flotte arbeidet i mange år framover.

Fikk du ikke med deg lørdagens forestillinger, er det to forestillinger i dag 10. desember kl. 13:15 og 16:30.

Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra lørdagens premiere.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2040261709573846/2040259856240698/?type=3&theater