Bildag med litt av hvert for alle

Av Trond Folckersahm

Bildagen på Tangen Senter har blitt en tradisjon. Heller ikke i år var det noe unntak. Ute og inne glitret det i krom og nypolert lakk, og det var fortsatt en liten eim av petroleum og ikke bare el i området lørdag.

Både inne og ute var det stilt opp motorsykler og biler med ulike emblem og et bredt utvalg motoralternativer. Tråsykler var også representert, både med og uten el-drift.

– Vi har hatt bra besøk her i sykkelavdelingen. Mange har ønsket å teste en el-sykkel og vi har også solgt noen eksemplarer i løpet av de første par timene, forteller Marius Pedersen fra Energihuset Sport.

Eller tuslet folk rundt på torvet utenfor senteret på denne ekstremt varme lørdagen for å titte på doningene og slå av en prat med salgsrepresentantene for å sette seg inn i de siste finessene på markedet.

– Vi promenerte forbi her og så alle bilene. Derfor ville vi ta en nærmere kikk, forteller Hjalti Nielsen som rusler rundt sammen med kona Bjørg.

De er helt nyinnflyttet på Nesodden. Har ikke bodd her i mer enn 14 dager, og har så vidt blitt litt kjent i nærområdene. Opprinnelig er de fra Island, men har også bodd i Danmark og Sverige. Men altså nå i Norge i forbindelse med doktorering ved Universitetet i Oslo i fagområdet økogeografi.

– Jeg har en venn som bor på Nesodden og har besøkt ham en gang. Derfor valgte vi halvøya, forteller Hjalti.

Foreløpig har de ikke investert i bil i Norge, men vil vurdere behovet.

– Vi hadde en bil i Sverige, men den satte vi igjen. Det å tolle den inn i Norge var alt for kostbart. Dessuten var det en dieselbil, og den ville jo uansett ikke hatt noen verdi.

Nå bor vi i Blomsterveien. Bjørg tar båt inn til Oslo. Derfor vil vi bruke litt tid for å vurdere behovet. Det er jo mange merker å velge mellom, men stort sett er jo alle like. Men mest trolig er det en hybrid som er aktuell for oss, mener Hjalti.

BILDE: Hjalti Nielsen og Bjørg Thorderdottir er ferske på Nesodden og vurderer behovet for bil før de tar den endelige avgjørelsen. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken, kan du se flere bilder fra bildagen:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2128692190730797/2128691720730844/?type=3&theater