Bim & Bianca inntar Kom & Bli

Av Trond Folckersahm

17. mars inviterer Victoria Winge til nok en utgave av Victorias Sangsirkel på Kom & Bli, Granholt. Hovedattraksjonene denne kvelden er den svensknorske duoen Bim & Bianca som bor på Nesodden.

Nesoddguidens representant har tidligere gjort et intervju med duoen, som vi gjengir her i sin helhet.

Bim & Bianca cd-klare

Tekst og foto: Trond Folckersahm

Et tremåneders opphold på en øde øy uten strømtilførsel og innspilling av en cd, var målsetningen for Kristine Jacobsen og Bengt Øberg, også kjent som Bim & Bianca.

Det å spille in en cd med elektronisk musikk på en øy uten strøm høres ut som et paradoks. Men det var målet da paret Bim (Bengt Øberg) og Bianca (Kristine Jacobsen) sammen med datteren Ebba dro til holmen Mårungskär i øygruppen Kökar mellom Åland og Finland. De skulle spille inn en cd basert på vind- og solenergi. Det resulterte i cd-en ”Appletalk”.

‒ Vi var selvsagt litte bekymret for om vi ville klare å produsere nok strøm til både PC, synth, mikrofoner, gitar og bass. Vi hadde jo med et komplett studio. Heldigvis viste det seg å fungere, forteller Bengt Øberg.

Magisk realisme

Bim & Bianca-prosjektet er ikke bare musikk. Paret er i ferd med å bygge opp et helt univers med web-sider, video og art work.

‒ Det er en fiktiv verden, og Bim & Bianca er fiktive personer. Men vi håper at de som hører denne musikken vil klare å leve seg inn i denne verdenen som ligger et sted mellom fiksjon og virkelig liv. Det er magisk realisme, sier Kristine Jacobsen, og legger til:

‒ Det hele bygger på små historier som utspiller seg i naturen.

Og musikken tilhører nærmest en egen sjanger. Den er elektronisk, jazzinspirert pop med innslag av akustiske instrumenter og selvsagt vokal, som Kristine står for. Inspirasjonen til musikken er hentet fra naturen og i møte med dyr og trær. Det er også hentet lyder fra naturen som er spunnet inn i det musikalske uttrykket.

Radiosingel

Halvparten av musikken ble laget før paret reiste av sted til Mårungskär, mens resten har kommet til under deres Robinson Crusoe-tilværelse.

‒ Noe av musikken er også inspirert av en telefon til en venninne som hadde en litt spesiell historie. Det satte sitt preg på oss, forteller Kristine.

Paret har også laget en radiosingel som vil bli distribuert ut til alle radiostasjoner.

‒ Der har vi hatt med Martin Horntvedt fra Jaga Jazzist som produsent. Han har gjort en fantastisk jobb, understreker Bengt.

Konserter

Prosessen med å få cd-en ferdig har tatt litt tid. Blant annet på grunn av at deres første plateselskap gikk konkurs. Men nå er den på plass, og etter lanseringen 10. november, vil paret ha release-konsert på MIR/Grünerløkka Lufthavn 13. november.

Senere blir det konsertturné til flere scener.

‒ Det blir oss to og en trommis. Dessuten er vi i ferd med å spille inn en video. Vi er fornøyde med det resultatet vi har fått til. Det har vært en lang vei, men vi har allerede planer for neste utgivelse. Nå håper vi på god respons fra publikum når ”Appletalk” slippes, avslutter Bim & Bianca.

Bilde: Kristine, Bengt og Ebba. Foto: Trond Folckersahm