Bjørnemyrelevene sang for kongen

Av Trond Folckersahm

Fredag formiddag reiste en gruppe fra 5.trinn på Bjørnemyr skole inn til Konserthuset i Oslo for å synge i anledning «Skolenes sangdag». I publikum satt selveste kong Harald.

Det er tidlig morgen på Bjørnemyr skole. I et av klasserommene er drøyt 20 elever på 5.trinn i ferd med å finjustere sangstemmen før de skal til Konserthuset for å synge i kor med nærmere 1.000 andre sangglade elever fra Oslo og omegn. I front står Unni Halvorsen, mangeårig musikklærer i nesoddskolen og gir de siste instrukser før gjengen reiser avgårde til hovedstaden for å møte resten av sangerne.

– Bjørnemyr skole er «Syngende skole» på tredje året som den eneste skolen på Nesodden. Det betyr at vi bruker mye sang og musikk i undervisningen. Sang skal være en del av skolens daglige rutiner, og vi legger ned mye arbeid i å innstudere nytt materiale, og hver dag starter med sang. Dette er også bakgrunnen for at vi har blitt invitert til arrangementet i Oslo, forteller Unni Halvorsen.

At elevene har ligget i hardtrening er det definitivt ingen tvil om. Smakebitene de serverer før avreise vitner om at det er gjort en solid jobb i forkant for å stille skikkelig forberedt til konserten i Oslo.

Nå var det slett ikke bare elevene fra Bjørnemyr og de nærmere 1.000 andre som stilte i Konserthuset som fikk anledning til å bidra. Hele 380 skoler og rundt 93.000 elever og lærere var med på opplegget, og hele seansen i Konserthuset ble livestreamet så elevene rundt i landet kunne synge med i koret fra sine egne klasserom eller foran en storskjerm akkompagnert av Oslo Filharmonien under ledelse av Håkon Daniel Nystedt, som for øvrig var dirigent for Nesodden Sangkor i noen år. Så her snakker vi virkelig om landets absolutt største allsangkor. På scenen stilte også Stian Barsnes-Simonsen som programleder og MGP juniorstjernen Dina Matheussen, som er årets «Skolens sangdag» – artist.

Alle skolene som deltok hadde også anledning til å filme konserten far sitt hjemsted og laste den opp på YouTube. Resultatet finner du på: https://www.youtube.com/channel/UCK3wm4CYjdvHZ1PySXOBr5A

BILDE: Elevene på Bjørnemyr skole har tatt på seg like T-skjorter og er klare for å reise inn til Oslo Konserthus for å synge I kor. Foto: Trond Folckersahm