Skummel Halloween-fest i Tangenten

Av Trond Folckersahm

Det blir full fart i elevkantina i Tangenten når Nesodden Teaterfabrikk inviterer til storstilt Halloween-fest for Nesoddens skoleelever 26. oktober.

– Ta med hele vennegjengen, idrettslaget eller klassen og kom. Vi garanterer at det blir en gøyal kveld med mange spennende innslag, lover Margrete Bratberg i Nesodden Teaterfabrikk.

Selvsagt blir det også teaterforestilling når Teaterfabrikken er i aksjon. Den siste timen av festen skal en gjeng av teaterfabrikkelevene på scenen for å vise skumle scener og utdrag fra flere forskjellige forestillinger.

– Festen varer fra klokka fem til åtte, og den siste timen blir det teater, forteller Margrete.

Morbid stemning
Og mens Nesoddguiden er på besøk, er hele gjengen i gang med å innstudere forestillingen de skal vise 26. oktober. Med zombie-look og skumle fjes, gjør de seg klar til å skremme både barn og voksne med bloddryppende historier om både zombier, spøkelser og andre skrekkelige framtoninger.

– Dette er et kompetansehevingskurs med åtte deltagere. Vi har innkalt flere profesjonelle instruktører som skal bidra til å løfte elevene både i sang og skuespill, forteller teatersjefen.

– Hva er det som er bra med å være med på dette kurset og Halloween-forestillingen?

– Det er veldig gøy å kle seg ut og være kreativ. Det er også spennende og spille noen som ikke er menneskelige. Også er det gøy å skremme og overraske, synes Lina Navarro.
– Jeg liker litt sånn morbid stemning. Det er også gøy å være her. Det blir som en skole på en helt annen måte, og tiden bare flyr, skyter Josefine Penelope Schlieman Kvaal inn.

Foreldreparkering
Men festen byr også på mange andre ting. Det blir både Halloween-sminking, disco, kåring av beste kostyme, konkurranser, salg av masse digg. Lokalet vil selvsagt også være pyntet etter alle kunstens regler, og vil framstå som det reneste spøkelsesslottet.

– Vi ønsker å tilføre Halloween litt mer kvalitet. Det blir ofte bare plastikkbøtter og tricks and treats når barna går rundt og banker dører. Her blir det så mye mer, og det har også vært etterspørsel etter et opplegg som dette.

– Hvem er det beregnet for?

– Vi tenker oss elever fra 3.- til 7. trinn, men vil også ha plass til dem fra de to yngste skoletrinnene. Men vi har begrenset med plasser, det er bare 120, så bestill billett på TicketCo, anbefaler Margrete.

Og selvsagt kan foreldrene være med, men de får ikke komme inn i festlokalet.

– Nei, vi har foreldreparkering på utsiden der de foresatte kan hygge seg med kaffe og kaker mens barna er i aktivitet, forteller fabrikksjefen.

Bilde: 26. oktober inviterer Nesodden Teaterfabrikk til Halloween-fest, med forestilling, disco, kafé og mere til i elevkantina i Tangenten. Der får du blant annet møte Kaisa, Josefine, Charlotte og Margrete. Foto: Trond Folckersahm