Blomstrende på Fjellstrand

Av Trond Folckersahm

Floraen av forretninger i Sandnes-bygget på Fjellstrand øker førstkommende lørdag når blomsterverkstedet Lille Have går fra knopp til å slå ut i full blomst.

– Jeg har egentlig tenkt på å starte opp noe eget i lengre tid, men ikke turt. Men da dette lokalet, der Annas Hybel startet opp, hadde stått tomt en stund, tenkte jeg det var på tide å ta spranget. Det er kanskje galskap, men tar jeg ikke sjansen, får jeg heller aldri noe svar på om det ville vært liv laga, mener Jeanett Hagadokken Lenoci, som selv bor på Fjellstrand.

Nå er ikke Jeanett på noen måte ukjent med det som spirer og gror. Hun er faglært håndverker i blomsterdekorasjon, har ni års erfaring fra Nesodden Torghandel på Fjellstrand, og arbeider også for Hagespesialisten as.

– Jeg har jo fått mange henvendelser om å starte opp. Vi mangler jo et blomsterverksted på Fjellstrand. Beliggenheten er sentral med buss rett på utsiden. Det er jo ikke alle som har bil. Krysset her er også et knutepunkt mange nesoddinger passerer daglig, og Fjellstrand er et område i kraftig utvikling, så egentlig burde alt ligge til rette, mener Jeanett.

Lille Have er tenkt å være en nisjebutikk som tilbyr noe annet enn de store kjedene, og i tillegg tips og rådgivning. Det vil bli salg av både hele planter og avskårne blomster, og selvsagt binding buketter til alle typer anledninger. Hun vil også tilby kunder som ønsker det å utarbeide beplantningsplaner for både hus og hage.

– Ellers vil vi ha vanlige butikkåpningstider alle dager unntatt mandager, og utvidede åpningstider i høysesongene. Dette blir en forretning drevet av både litt galskap og mye lidenskap, lover Jeanett Hagadokken Lenoci.

Bilde: Fra førstkommende lørdag kan du handle blomster, planter, utstyr og litt gaveartikler hos Jeanett Hagadokken Lenoci i Lille Have i Sandnes-bygget på Fjellstrand. Foto: Trond Folckersahm