Bokbad med forfatteren Jan Kjærstad

Auditoriet i Tangenten var fylt til siste plass lørdag, da Kulturisten inviterte til bokbad med forfatteren Jan Kjærstad.

Selv om Kjærstad i første rekke benytter miljøer i Oslo som ramme for sine bøker. Kunne han i innledningen av bokbadet fortelle at han har sterke røtter på Nesodden. Forfatterens far vokste opp på halvøya, og Kjærstad kunne fortelle om sin farmor og farfar, som hadde stor eplehage på Spro, der forfatterspiren kunne leke cowboy og indianer blant bugnende frukttrær. Han hadde også hatt en onkel og tante på Oksval, og har fortsatt slektninger på Nesodden. Disse var selvsagt representert under bokbadet lørdag.

I løpet av bokbadet presenterte han sin siste bok «Slekters gang», en voluminøs slektskrønike med flere parallelle historier rundt familien Bohre og hovedpersonen Rita Bohre. En fortelling om det 20. århundre og en fortelling om Norge.

Forfatteren ga i løpet av bokbadet en interessant og innsiktsfull beskrivelse av boken, miljøet og rammen rundt, og samtidig historien om Norge i et større perspektiv med referanser til både fortid og framtid. En framstilling som vil bidra til å gi leserne enda mer utbytte av boken som har høstet strålende kritikker landet rundt.