Bøssene til TV-aksjonen underveis

Av Trond Folckersahm

Søndag ettermiddag gikk startskuddet for årets TV-aksjon til inntekt for Unicef og barn i krigs- og katastrofesoner rundt i verden. På Tangen var Lions Club Nesodden vel forberedt til innrykket av bøssebærere.

Det er søndag og stille i ungdomsavdelingen i Tangenten. På et stort bord er 48 bøsser samlet. Alle merket med hvilket område de skal benyttes i. Rundt i rommet går sju representanter fra Lions Club Nesodden hvileløst rundt i vente på innrykket av bøssebærere. Alt forarbeidet er gjort. Nå er det innsamlingen som gjelder.

– Vi har 48 bøsser klare og 48 områder som skal dekkes. Det vil nok bli delt ut noen flere bøsser, for erfaringsmessig kommer det en del familier hit som skal gå runden sammen. Da er det viktig at alle er velutstyrt, sier Bjørn Johansen fra Lions Club Nesodden.

Han har vært bøsseansvarlig på Tangen de siste fire årene, og har gode rutiner på hvordan alt skal legges opp.

– Nå har bøssebæreren to timer på seg til å samle inn mest mulig penger. Klokken 18.00 må alle være tilbake hermed bøssene. Herfra blir bøssene fraktet videre til Ski der opptellingssentralen ligger. Siden det er barn med i bildet tror vi at det blir et bra resultat, mener Johansen.

Nå er det ikke bare på Tangen det blir delt ut bøsser. Både på Ekelund, Bjørnemyr, Fjellstrand, Fagerstrand og Jaer er det utdeling av bøsser, hele 200 i tallet. Og det er forskjellige foreninger og humanitære organisasjoner som er ansvarlige på hvert sted.

– Det blir spennende å se om vi får nok bøssebærere. Det var noen åpne hull, men vi regner med at de blir fylt, sier Johansen.

– Jeg vil bare anbefale alle å bli bøssebærere, skyter Reidar Elnan fra Lions inn, og legger til:

– Det er en utmerket måte å bli kjent på Nesodden på.

Bilde: Tor Berg-Eriksen, Tom Alkanger, Bjørn Johansen, Reidar Elnan, Bror Indrevold og Bjørn Bonan fra Lions Club Nesodden har fått på seg innsamlingstrøyene og står klare til å ta imot bøssebærerne. Foto: Trond Folckersahm