Brillefin til årets julehøytid

Av Trond Folckersahm

Brillebutikken er kanskje ikke den første du tenker på når juleinnkjøpene skal gjøres. Men du skal ikke se bort ifra at du også kan finne noe å legge under juletreet hos Synsam på Tangen Senter.

– Hva med et gavekort på en synsprøve? Det er en gave med en god tanke bak. En utvidet synstest med en helsedel der vi måler trykk og tar netthinnebilde. Vi er jo også en del av primærhelsetjenesten og har henvisningsrett til spesialist dersom vi skulle finne noe å sette fingeren på, forteller Boel Pollestad i Synsam.

Men det er ikke bare en synsprøve som kan benyttes som gave. Forretningen har et stort utvalg av briller i alle kategorier, også solbriller.

– Det ser ut til å komme innfatninger med mer pynt på framover – litt glam, glitter og fargedetaljer. Ovale og runde briller er også på vei inn, dessuten innfatninger i andre materialer, blant annet tre og børstet metall, forteller Pollestad.

Et besøk i butikken gir deg ikke bare en mulighet til å velge og vrake i en rekke forskjellige modeller. Du kan også få råd og veiledning om valg av innfatning.

– Vi hjelper kunden med å sette sammen den optimale løsningen både når det gjelder glass og innfatning, at produktet er riktig for kunden og at det tar hensyn til ansiktsfasong, nese og at brillen sitter godt. Vi som arbeider her hos Synsam har blant annet gått kurs hos Jan Thomas for å kunne finne den beste løsningen for hver enkelt brillekunde, forteller hun.

Vinter innebærer også vintersport, og der finnes det etter hvert et godt utvalg av egnede solbriller både med spesialinnfatning, styrke og uknuselig glass.

– Det benyttes polykarbonat i glassene. Det materialet knuser ikke. Derfor egner disse brillene seg godt også i ekstreme situasjoner. Mange kan leveres med styrke. Selv de med spesiell utforming kan få lagt inn styrke i en begrenset del av glasset, forteller innehaveren.

Lifestyleabonnement er også et tilbud man kan få hos Synsam. Et godt tilbud for dem som ønsker seg en brillegarderobe.

– Man betaler et fast månedlig beløp ut ifra hvilket nivå man velger på abonnementet. Man leier tre par briller og abonnementet varer i to år. Etter ett år kan man bytte ut til nye briller, eller man kan kjøpe dem ut etter to år. Man kan også få byttet glass kostnadsfritt dersom synet endrer seg. Kom gjerne innom for mer informasjon. Jeg kan også nevne at vi også har rabatt på enkelte brilletyper fram til jul.

Bilde: Boel og Monica i Synsam på Tangen hjelper gjerne kunden med å sette sammen den optimale brillen som passer akkurat til deg og ditt ansikt. Foto. Trond Folckersahm.