Butikk På Gang i gang for fullt

Trond Folckersahm

Interessen fra publikum var stor da Butikk På Gang i Nesoddparken slo opp dørene søndag som en del av Kulturisten 2017.

– Veldig bra tiltak, og utvalget er kjempefint og variert.

De to søstrene Otterstad, Rose og Rita, har fordypet seg i en av smykkemontrene og er klare til å fylle opp smykkeskrinet med enda flere lekre smykker.

– Det at de nå får en butikk med faste åpningstider gjør det mye enklere for dem som ønsker å handle. Det er ikke alle som er komfortable med bare å besøke et verksted for å kjøpe det de ønsker seg. Når det nå er lagt i faste rammer blir situasjonen en helt annen, mener Rita.

– Og det er veldig greit å få samlet arbeidene fra flere av kunstnerne som holder til her på en plass. Da får man bedre oversikt over utvalget, skyter Rose inn.

Det er Trine Johnsen, Berit Blindheim, Ruta Paraklyte, Otto A. Meijer, Iben Sandemose, Liv Roald Page og Ingrid Jangaard Ousland som står bak butikken som vil ha offisielle åpningstider onsdager fra 12-16 og torsdager fra 12-19, men stort sett er noen av de involverte til stede, så mulighetene for å komme innom utenfor de offisielle tidene er absolutt et alternativ.

– Det er jo stadig etterspørsel fra mennesker som ønsker å handle noe fra verkstedene våre, mens andre vil se hva vi har å by på. Derfor har sju av oss laget dette verkstedutsalget her i huset. Vi selger jo via gallerier og andre steder, men det finnes mange måter å selge på og nå har vi utarbeidet dette konseptet, forteller Trine Johnsen.

Utsalgsstedet ligger innerst i gangen i første etasje av bygningen, og det er satt opp hyller og montre som viser fram produktene som er til salgs. Alt som er til salgs er laget av de butikkansvarlige i verkstedene deres i huset, og utvalget og kvaliteten ser definitivt ut til å holde mål. Kanskje et sted å sikre seg noen julegaver som ikke kommer fra et samlebånd.

Bilde: Mange ville se hva Butikk På Gang i Nesoddparken hadde å by på. Foto: Trond Folckersahm
Se flere bilder på Nesoddguidens facebookside.