Butikk på Gang i Nesoddparken

Av Trond Folckersahm

Som en del av Kulturisten i Nesoddparken, åpner sju av leietakerne i Nesoddparken Butikk på Gang 24. september klokken 14:00.

Gjengen bak butikken har vært kreative med ordspillene når de har døpt denne nyvinningen i Nesoddparken. Butikk på Gang henspiller nemlig på at butikken befinner seg i gangen på kultursenteret i Løeshageveien.

– Det er jo stadig etterspørsel fra mennesker som ønsker å handle noe fra verkstedene våre, mens andre vil se hva vi har å by på. Derfor har sju av oss laget et verkstedutsalg her i huset. Vi selger jo via gallerier og andre steder, men det finnes mange måter å selge på og nå har vi utarbeidet dette konseptet, forteller Trine Johnsen.

Utsalgsstedet ligger innerst i gangen i første etasje av bygningen, og det er satt opp hyller og montre som viser fram produktene som er til salgs. Alt som er til salgs er laget av de butikkansvarlige i verkstedene deres i huset, og det er virkelig kvalitetsprodukter gjengen kan by på.

– Noe av tanken er også å trekke flere besøkende til Nesoddparken. Etableringen og åpningen av «Wildlife» skulpturpark ga oss et løft, og dette ønsker vi å bygge videre på. Dessuten ligger jo disse brede gangene her, og blir stort sett bare benyttet som gangareale. Men de er store og romslige, og vi trenger ikke å betale leie for dem, sier Berit Blindheim.

Butikk på Gang vil ha offisielle åpningstider onsdager fra 12-16 og torsdager fra 12-19, men stort sett er noen av de involverte tilstede, så mulighetene for å komme innom utenfor de offisielle tidene er absolutt tilstede.

– Vi kommer til å ha en minikafé ved utsalgsstedet, og på åpningsdagen og i forbindelse med Kulturisten vil Matsalongen servere kulinariske høydepunkter i kafeen. Det blir også en mulighet til å besøke kunstnerne i sine verksteder, forteller Butikk på Gang mannskapene.

Bilde: F.v: Berit Blindheim, Ruta Paraklyte, Otto A. Meijer ser fram til å åpne Butikk på Gang. Iben Sandemose, Liv Roald Page og Ingrid Jangaard Ousland var ikke tilstede da bildet ble tatt.