Christina Dahl på Hellviktangen

Fredag blir det mulighet til å oppleve en virkelig supergruppe på Hellviktangen i regi av Nesodden Jazzklubb. Christina Dahl kvartett.

Christina Dahl er blant Nordens fremste saksofonister, og hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser i løpet av sin karriere. Hun har besøkt Nesodden tidligere, og mange husker henne fortsatt fra den legendariske konserten med Marilyn Mazur og Jesper Lundgaard på Hellviktangen for fire år siden.

Hun har gjennom en rekke år komponert musikk for, og dessuten turnert med sin trio med Jesper Lundgaard og Morten Lund. I perioden 2003 – 2010 komponerte hun musikk og utgav to CD-er i eget navn med oktetten Heartbeats. Hun har løpende komponert musikk til sitt samarbeid med Carsten Dahl. Sammen har de utgitt CD-ene ”Lys på himlen” og ”Det gyldne Landskab”. Dessuten har Christina Dahl komponert musikk til kvartettene Dahl/Lundgaard/Riel/Dahl og Dahl/Danielsson/Mazur/Dahl.

Hennes åttende plateutgivelse ”Life´s Carusel” (2014) er innspilt med superkvartetten som kommer på besøk til Hellviktangen fredag.

Gruppen består av: Christina Dahl (saxofon), Niclas Knudsen (gitar), Jesper Lungaard (bass), Espen Laub von Lilienskjold (trommer).

Hellviktangen 30. september kl. 20.15. Dørene åpner 19.45

Pressefoto