Robomow auto gressklipper

Spar arbeid og tid – nyt livet

En automatisk gressklipper hjelper deg til å holde gressplenen i perfekt stand. Du sparer tid, og ikke trenger du å betale utgifter til gartner heller.
– Ønsker du å ha en fin plen, men samtidig slippe å klippe gresset flere ganger hver uke, er en automatisk gressklipper en god investering, mener Roar Bjerke i Vanning.no.
De representerer Robomow i Norge, som er en mangeårig produsent av automatiske gressklippere, eller ”elektriske sauer” som det heter på folkemunne.
De som har gressplen vet at det må hyppig klipping til i vekstsesongen for å holde plenen i god stand. Minst to ganger i uken må til.
– En plen tilpasser seg forholdene de lever under. Får den ikke riktig stell får plenen en dårligere kvalitet. Den tilpasser seg, får mer ugress og mosen trives bedre. Hyppig klipping gjør at plenen trives og tar knekken på mosen. Og ikke minst, man slipper bruk av kjemikalier. Et pluss for miljøet, påpeker Bjerke.
Den nye generasjonen automatiske gressklippere er enda lettere å håndtere enn de tidligere. Installasjonen guides via displayet på maskinen. Der kan du programmere inn når plenen skal klippes, eller ikke klippes..
Ladingen foregår i en ladestasjon som plasseres på et egnet sted i hagen. Når maskinen begynner å gå tom for strøm, finner den veien tilbake til ladestasjonen for å hente ny energi til videre klipping.
De nye maskinene er også velegnet i mer kupert terreng. De klarer opp til 35 prosent stigning. Noe som egentlig regnes en bratt skråning.
Holdbarheten er også god.
– Vi har kunder som kjøpte Robomow i 2001 som fortsatt er i fast drift. Det eneste som må gjøres er å skifte kniver når det er behov for det. Det er heller ingen voldsom investering. Vi har maskiner fra noen tusenlapper og oppover. Bestselgeren vår, for plener opp til 500 m2, ligger på under 10.000 kroner. En rimelig investering med tanke på fordelene, mener Roar Bjerke.