Den store hjulskifthelgen

Av Trond Folckersahm

Ikke mindre enn tre organisasjoner, Lions Club, Rotary og Jaer speiderne var i helgen aktive med å skifte til sommerhjul for sine sambygdinger. I tillegg har profesjonelle aktører som Dekksenteret Nesodden og Sagstuen auto hendene fulle med hjulskift om dagen.

– Vi har fulle lister denne helgen. I tillegg tar vi drop in kunder. Tiltaket vårt er populært. Vi er i gang for 27. året i år, og har fått med oss Fagerstrand IF (FIF), denne gangen for å bistå oss, og alle inntektene går tilbake til lokalmiljøet, forteller Trond Edvardsen, som er hovedansvarlig for Lions dekkskiftaksjon ved Nesodden brannstasjon.

Lions Club har etter hvert fått et strømlinjeformet opplegg med forhåndsbestilling og flere arbeidsstasjoner som tar seg av hjulene raskt og effektivt, mens kundene mesker seg med vafler og kaffe, som seniorgruppa House of Lords er ansvarlige for.

– Joda, jeg har fått teken på dette med vaffelsteking etter hvert, og det er populært. I år synes jeg røra er litt tykkere enn vanlig, men smaken er det ikke noe å utsette noe på, mener Erik Niord Larsen, som svinger sleiva med presisjon.

Nede på kne ved en av bilene i full gang med å skru, står Morten Skjøld Granerud fra FIF.

– Jeg synes dette er et fint tiltak. Vi hjelper folk med å få sommergummi på bilen. Samtidig støtter vi en god sak, og får også inn litt penger til klubbkasse. Definitivt en vinn-vinn situasjon, mener han.

En av dem som har funnet veien til brannstasjonen for hjulskift er Erik Aarrestad.

– Hvorfor velger du å reise hit for å foreta hjulskift?

– Det går fort unna. Folkene her er flinke, og gjør en god jobb. Dessuten har jeg en nye bil og vet ikke helt hvordan hjulbytte funker på den, så det er godt å få hjelp. Det er tredje året på rad jeg benytter meg av dette, og det er noe jeg vil fortsette med.

Hva synes du om prisen?

– Prisen er det ikke noe å utsette noe på. Den er kjempebra. Lions Club kunne sikkert tatt litt mer for jobben, mener Aarrestad.

Bilde: Morten Skjøld Granerud fra FIF er i full gang med arbeidet ved Nesodden brannstasjon. Foto: Trond Folckersahm