Designer med bred bakgrunn

Av Trond Folckersahm

Hun har jobbet med visuell kommunikasjon på både vest- og østkysten av USA, Trine Benjaminsen i Illumina Design. Nå er hun tilbake i Norge og på Nesodden for å bistå lokale bedrifter.

Med en eksamen i grafisk design fra Westerdals Oslo ACT og praksis fra flere reklamebyråer her hjemme, pakket den drøyt 20 år gamle Trine Benjaminsen kofferten og søkte lykken på USAs vestkyst, nærmere bestemt i San Fransisco-området.

– Det var reiselyst og ønsket om å se verden som førte til at jeg forlot Norge og reiste rundt alene for å se verden og besøke de stedene jeg hadde lyst til. Turen endte i California, der jeg bosatte meg, ble etter hvert gift og fortsatte med grafisk design, forteller Trine.

Etter 20 år i San Fransisco Bay, Santa Cruz og San Diego flyttet hun tvers over USA, og endte opp i Maryland og Washington DC der hun fortsatte med det visuelle kommunikasjonsarbeidet. Etter hvert har hun gjort en mengde jobber og opparbeidet seg en solid kundeportefølje, og hun gjør fortsatt jobber for flere av kundene hun hadde mens hun bodde i USA.

– Det har gått i branding, kataloger, brosjyrer, emballasje, etiketter, skilt, gavekort og alle typer trykksaker. Dessuten webdesign i samarbeid med partnerne. Ønsker noen å ta en titt, er det bare å gå inn på nettsiden min www.illuminadesign.no, anbefaler hun.

Etter at hun vendte tilbake til Norge for tre år siden, har hun utvidet kundeporteføljen ytterligere med kunder som Røde Kors, Universitetet i Oslo, Filmkaféen og Mørck Stitching.

– Jeg har også hatt oppdrag her på Nesodden. Blant annet for Korsveien arkitekter og Yoga & Krystallfestivalen på Hellviktangen, og jeg er veldig åpen for å gjøre mer lokalt. Det er herlig å være tilbake i Norge og på Nesodden, smiler hun.

For etter 30 år på den andre siden av «dammen», vendte hun tilbake til gamlelandet. Hun trådte opprinnelig sine barnesko på Snarøya, men hadde ikke noe ønske om å vende tilbake dit. Ellers hadde hun noen barndomsvenner bosatt på Nesodden, og hadde vært på middagsbesøk til halvøya et par ganger.

– Jeg var på jakt etter et sted i osloområdet med nærhet til skog, sjø og by. Da var jo Nesodden nærliggende. Dessuten er det så mange hyggelige mennesker her ute, et flott kunstnerisk miljø og god atmosfære. I tillegg er det flott turterreng der jeg kan gå turer med labradoren min, Yogi, som har fått tittel som både fotvarmer og psykiater på nettsiden min, og er en utmerket treningskompis. I det hele tatt er jeg lykkelig over å ha kommet tilbake til Norge og Nesodden, avslutter Trine Benjaminsen.

BILDE: Trine Benjaminsen har etter hvert opparbeidet seg en stor base av oppdragsgivere, både internasjonale, nasjonale og lokale. Foto: Trond Folckersahm.