Det nærmer seg for «Askepott»

Av Trond Folckersahm

Kommende helg er det duket for premiére på «Askepott» i regi av Nesodden Teaterfabrikk. For første gang er det fabrikkens Ungdomsteater som fyller alle rollene.

– Våren 2017 bestemte vi oss for å starte et eget prosjekt for ungdommene våre. For å på en enda bedre måte kunne imøtekomme denne aldersgruppens behov, ønsker, interesser og nivå valgte vi å starte et eget kurs for dem, som vi kaller Ungdomsteateret.

Ungdomsteateret består av gruppe på rundt 15 – 20 teaterinteresserte ungdommer. Ambisjon med kurset er å kunne gi ungdommene en fritidsaktivitet med høy puls, hvor de kan føle tilhørighet, bli sett og utvikle seg innenfor faget. Vi ønsker å være et reelt alternativ til idretten som ofte har mange treninger, kamper og treffpunkter i løpet av en uke, forteller teatersjef Margrete Bratberg-Grøstad.

Nå skal de virkelig i ilden. Kommende helg og påfølgende mandag skal de spille fem forestillinger. En oppgave de har trent på siden september. Nå er de klare til å trå ut på scenen for å vise hva de har tilegnet seg av kunnskap.

– Jeg har vært med siden starten for tre-fire år siden, mens jeg har vært med i to år, forteller henholdsvis Alvilde Allermand (13) og Idun Strande Ringsrød (14).

De to jentene øver en gang hver uke, og kan ikke få fullrost Teaterfabrikken.

– Det er veldig koselig og godt miljø. Her er det lett å få venner og ingen bryr seg om noen gjør en feil eller tabber seg ut. Det er bare kjempekult å være med her, sier de to jentene i kor.

Mens Idun begynte fordi en venninne gjorde det, har hun alltid likt dans og sang, og har virkelig funnet seg til rette i miljøet. For Alvilde var det ny mark som ble pløyd da hun startet opp.

– Men det er helt fantastisk og skikkelig gøy, jubler hun.

Teatersjef Margrete er på ingen måte misfornøyd med å ha etablert en ungdomsgruppe.

– Jeg er virkelig imponert over hva de har tilegnet seg av kunnskap på kort tid. Et har nådd et solid faglig nivå med tanke på at de er ungdomsskoleelever. De er virkelig dedikerte, og jeg er uendelig stolt av dem. Og vi gleder oss selvsagt til «Askepott»-oppsetningen, sier teatersjefen.

Spilles i elevkantina i Tangenten lørdag 10. februar kl. 13 og 16. Søndag 11. februar kl. 13 og 16, og mandag 12. januar kl. 18.
Billetter kr. 100 på ticketco.no

BILDE: Fra prøvene på Askepott Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under kan du se flere bilder fra prøvene på «Askepott»

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pb.1610803859186302.-2207520000.1517759245./2068442766755740/?type=3&theater