Dobbel julemoro på Eklund

Av Trond Folckersahm

Folket i Jaer krets får virkelig svingt seg i førjultida med julearrangementer på Eklund både 10. og 17. desember. Det blir både nisser, tombola, konkurranser og mye annen julekos begge søndager.

Det er søndag 10. desember kl. 12 det virkelig braker løs i forsamlingslokalet i Jaer krets. Da er det nemlig tid for den tradisjonsrike julebasaren som har en historie som strekker seg tilbake til tider vi i dag bare kan lese om i historiebøkene.

Jaer skoles musikkorps kommer selvsagt på besøk og byr på stemningsfull musikk. Det blir loddsalg med mange flotte gevinster, underholdningsinnslag, kafé, eget kransekakelotteri og tombola for barna. Selvsagt kommer nissen på besøk også med sekken fylt av poser stappet med spennende og velsmakende overraskelser.

Men det stopper ikke der. 2017 er virkelig jubileumsåret i Jaer krets. Jaer skoles musikkorps fyller 80 år, 1.Nesodden-Jaer speidergruppe 90 år og Jaer Ungdomsforening 125 år. Slike begivenheter kan jo selvsagt ikke forbigås i stillhet. Derfor har de tre jubilerende foreningene slått seg sammen for å lag en julefest 17. desember fra kl. 15.

På programmet står stemningsfulle ute- og inneaktiviteter for barn og voksne. Det blir juleverksted hvor det kan lages julenisser, englevinger med mose, honninglys og mye annet. Deretter fyrer korpset opp med en hyggelig julekonsert der det blir solistopptredener både fra interne aktører, og besøk fra Kaja Rode, som også bor på Nesodden.

Det blir heller ikke nødvendig å gå sulten og tørst rundt i lokalet. Dedikerte arrangører vil by på mat og drikke i kafeen, med kake og kaffe inne, og grilling av pølser, pinnebrød og marsmellows ute.

Søndag 10. desember fra kl. 12
Søndag 17. desember fra kl. 15