Dobbeltkonsert i Galleri Vanntårnet

Nesodden Jazzklubb inviterer til dobbeltkonsert i Galleri Vanntårnet lørdag med kritikerrost gitarist og improvisasjonsmusikk med lysdesign.

Kim Myhr er en markant stemme på den eksperimentelle musikkscenen i Oslo. I fjor ga han ut «All your limbs singing», en plate med seks komposisjoner for 12-strengs gitar som fikk gode anmeldelser i innland og utland. Myhr har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester. Det første, med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009, ble av JazzNytt kalt «En av jazz-Norges mest skjellsettende opplevelser». Myhrs andre verk for Trondheim Jazzorkester hadde premiere under Ultimafestivalen 2012, og ble laget i samarbeid med Jenny Hval. Denne musikken utgis på Hubro i januar 2016.

Parallax/Nilsson presenterer improvisasjonsmusikk og lyskunst i samspill. Lyset er en fjerde improvisatør som aktivt påvirker det musikalske forløpet, i tillegg til å danne en dramaturgisk ramme for forestillingen.

Grunnideen for forestillingen er å transformere et hvilket som helst rom til et eget univers ved hjelp av bandet Parallax’ lydlige landskap og en enkel lysrigg spesielt utviklet for improvisasjon. Det er en leken forestilling som, uten å være konkret, gir assosiasjoner og appellerer til fantasien ved hjelp av farger, kontraster, retning, skygger, refleksjoner og tid. Lyden og lyset følger hverandre i tett samspill gjennom hele forestillingen, og utøverne har over lang tid utviklet et helstøpt visuelt og musikalsk språk.

Dette er altså ikke en konsert med tradisjonelt lys, men en forestilling der lyset spiller en rolle på egne premisser og opptrer som en improvisatør på lik linje med musikerne i Parallax.