Ekspresstrening på Tangen Senter

Av Trond Folckersahm

I løpet av april åpner Energihuset Treningssenter ny avdeling på Tangen Senter. Energihuset Express er navnet på nyvinningen.

Med 600 m2 i 2. etasje på Tangen Senter får nesoddinger enda bedre plass å boltre seg på når de skal holde kroppen i trim.

– Dette er for å supplere det tilbudet vi allerede har i Rehab-bygget. Der er trykket i perioder forholdsvis høyt. Samtidig vokser befolkningen på Nesodden, behovet har økt, og vi har en målsetning om å være den dominerende aktøren innenfor trening på Nesodden. Derfor har vi dratt i gang dette prosjektet på Tangen Senter. Samtidig var det et ønske fra senterledelsen å få inn et treningsalternativ som et tilbud til senterkundene, forteller Marius Pedersen.

Det nye senteret blir delt i to avdelinger. Én for kondisjonstrening og én for styrketrening. Ellers er det satt av plass til dusj, garderober og kontorer for instruktører og personlige trenere. Treningssenteret blir i stor grad selvbetjent, og medlemmene får tilgang via et medlemssystem som skal styres av kort eller mobiltelefon slik at det ikke kan misbrukes.

¬– Energihuset Express vil være utstyrt med topp utstyr. Innovative treningsapparater i toppskiktet, og alt vil bli bygd opp på en mest mulig funksjonell måte. Det vil bli et virkelig godt tilbud for Nesoddens mange treningsglade voksne, understreker daglig leder ved Energihuset trening Jane Rummelhoff.

Det blir mulighet til å trene fra klokken fem om morgenen og til midnatt, og selv om treningssenteret ikke er betjent til enhver tid, kan man likevel benytte seg av Energihusets team av personlige trenere som kan bistå med utarbeidelse av treningsprogram og spørsmål av praktisk art og selvsagt ernæring. Men gruppetimer vil av praktiske årsaker ikke være en del av tilbudet i det nye senteret. På grunn av bemanningssituasjonen vil aldersgrense være 18 år for å trene på Tangen, mens den i Rehab-bygget er 14 år.

For nesoddinger som allerede er medlemmer av treningssenteret på Bjørnemyr kommer nyvinningen som et ekstra tilbud.

– De som er medlemmer i Energihuset Treningssenter på Bjørnemyr kan benytte seg av treningssenteret på Tangen Senter uten tillegg i medlemsprisen. For dem som bare vil trene på Tangen vil medlemsprisen være noe lavere siden det stort sett er selvbetjent og ikke har de samme sosiale tilbudene som på Bjørnemyr med fellestimer og gratis frokost, forteller Rummelhoff.

BILDE: Daglig leder ved Energihuset Treningssenter, Jane Rummelhoff ser fram mot å sette i gang også på Tangen Senter. Foto: Trond Folckersahm