En ballettåpenbaring i vente

Av Trond Folckersahm

Kommende helg er det duket for vakker ballett og spenstig dans i Skoklefaldsalen på Steinerskolen når Nesodden ballettskole viser sin nye forestilling «Et vintereventyr».

I 28 år har Nesodden ballettskoles juleforestilling vært en av de store kulturbegivenhetene i førjulstiden på halvøya. I år stiller skolen med ny ledelsen, og det er deres debut som skal vises fire ganger kommende helg.

– Dette er en juleforestilling beregnet for hele familien. Vi har laget alt fra schratch for å skape en helhet og få publikum i god julestemning. De fem pedagogene våre og alle elevene har ligget i trening siden semestret startet for å finpusse på innholdet. I forestillingen vil dansen ha hovedrollen. Det blir ikke så skuespillbetont som tidligere år. Men det er vinter og jul som går som en rød tråd gjennom hele forestillingen, forteller ballettskoleleder, Lena Arnesen.

Hver dans har sitt tema. Blant annet vil de vise et utdrag fra «Polarekspressen». Alle dansesjangre vil også være representert. Alt fra klassisk ballett til hip hop og girly style, og selvsagt får publikum stifte bekjentskap med elever fra alle aldersgrupper.

Oppsetningen vil selvsagt være fylt med flott musikk, vakker belysning, og spektakulære kostymer. Scenen vil fylles med både gullreinsdyr, nissejenter og enhjørninger. Alt som hører eventyrverdenen til.

– Vi gleder oss og er veldig spent nå i forkant. Det blir to forestillinger lørdag, og to søndag. Hver forestilling er delt i to akter med pause mellom, og det blir som vanlig kafé i foajeen.

Billetter kan enten kjøpes i døra før forestillingen, eller i foajeen på Steinerskolen fredag kveld mellom 17 og 19, informerer ballettskolelederen.

«Et vintereventyr» i Skoklefaldsalen på Steinerskolen. Forestillinger lørdag 8.desember kl. 13.15 og 16.15, og søndag 9.desember til samme tid.

Bilde: Nesodden ballettskole