En liten hytte til glede og nytte

Monterer du en småhytte fra Sommerbutikken.no på eiendommen din, har du gjort en investering som kan anvendes på utallige måter.

– Våre småhytter holder en standard og har en detaljrikdom du ikke finner andre steder. De kommer med materialer i ferdige lengder, og er lette å sette sammen og isoleringen er enkel. Kvaliteten er en helt annen enn det du finner mange andre steder. 2×6 tommers bjelker i bjelkelaget og 2×3 tommer i veggene vitner om en standard som holder mål. Gulvet kan isoleres med 14,5 cm isolasjonsmatter, og der det er vinduer og dører er disse utstyrt med isolerglass. Det gir et fullverdig bygg med utallige anvendelsesområder, forteller Stein Bang-Ellingsen i Sommerbutikken.no på Nesodden.

Mange bruksområder

Vi bor i Norge, og det er utrolig hvor praktisk en bod kan være når sommerfesten er i full gang og regnet plutselig melder sin ankomst. Men det er ikke bare anvendelig ved festlige anledninger. Det kan like gjerne benyttes som gjestehus, hjemmekontor, tilholdssted for familiens ungdommer eller snekkerbod for den saks skyld. De nye variantene er også konstruert på en slik måte at monteringen lett gjennomføres i løpet av en dag. Enten man velger å benytte håndverkere, eller er såpass snekkerkyndig at man løser saken på egen hånd.

Myndighetenes krav

I henhold til Plan- og bygningslovens paragrafer 86 og 93, kan man oppføre lysthus på inntil 15 kvadratmeter uten å sende inn søknad. Forutsetningene er at det plasseres minst fire meter fra nabogrense, og ikke kommer i konflikt med bestemmelser i forhold til avstand fra kommune- eller riksvei. Er lysthuset større enn 15 kvadratmeter og mindre en 28 kvadratmeter er det et meldepliktig tiltak som krever innsending av tegninger og nabovarsel. En såkalt forenklet byggemelding.
Så gjør en investering du vil ha glede og nytte av gjennom hele året.