En usedvanlig forestilling

Med forestillingen «Magisk depressiv», kan Kulturisten by på en annerledes teaterforestilling. Humoristisk og fiksjonær, men med en dyp forankring i hverdagen til noen av oss. 31. oktober er visningsdatoen.

– Vi har hatt en lukket premiere tidligere. Men dette er første gang vi viser den for et åpent publikum. Noe vi ser veldig fram til, forteller regissør Kristen Grødem.

Forestillingen er utarbeidet av nåværende og tidligere pasienter ved Blakstad sykehus, som er landets eneste sykehus med egen regissør ansatt og eget produksjonsselskapet med navnet Cabarét for Øyeblikket.

Dette er en underholdende, morsom og rørende historie om en tryllekunstner som i sin mani vil bruke magiske penger til å redde verden. Han fatter ikke at omgivelsene ikke helt stoler på ham. Hans kjæreste som skulle være tekniker på forestillingen, har trukket seg og han strever med teknikken på egen hånd. Tryllingen som er integrert i historien lykkes langt bedre i manien enn i depresjonen. Her får vi møte den engasjerte verdensmann som har glemt sin familie i sin iver etter å redde kloden.

Hovedrollen som tryllekunstneren Iver spilles av Kjetil Solgaard, som selv har diagnosen manisk depressiv eller bipolar type 1, og som er pasient ved Blakstad.

– Selv om dette er fiksjon trekker jeg også på egne erfaringer, forteller Solgaard, og fortsetter:
– Det er erfaringer fra oppturer og nedturer i mitt eget liv. Iver har jo problemer med å henge med og forsvinner inn i magien og vekk fra hverdagen. Mister virkelighetsoppfatningen og fotfestet.

Foto: Cabaret for Øyeblikket