Enda mer liv på Skogheim

Av Trond Folckersahm

Lørdag inviterte Sprolunden blomster på Fagerstrand til hagefest i anledning åpningen av nytt hagesenter og samtidig for å informere om et nytt forretningskonsept.

I februar åpnet Sprolunden blomster i Skogheim-bygget på Fagerstrand. I løpet av vårparten har de stelt i stand et hagesenter i bakgården med et rikt utvalg av busker, vekster og planter. Nå kommer det flere aktører inn i bygget som skal samarbeide over bransjegrensene.

– Ja, her skjer det ting, smiler en blid Linda Bye, som er damen bak Sprolunden blomster, og fortsetter:
– Monica Søvik har allerede blitt en del av gjengen har. Hun er blomsterdekoratør, og skal være min kompanjong. I tillegg driver hun nettbutikken Lille Lilla som steller med gaver og interiør. Det er jo en ypperlig kombinasjon med den andre virksomheten vi driver.

Utover de to blomsterdamene, kommer også June Berntsen inn i det lille senteret med dyrebutikk. Hun driver i dag Tangen Dyrebutikk, og utvider driften med en filial på Fagerstrand.

– Hun kommer til å etablere en stor dyrebutikk her. I tillegg skal vi dele hallen. Der skal vi markeder og ulike happenings, så det kommer til å bli mye liv her i huset når vi kommer i gang for fullt etter sommerferien, tror Linda.

På bare noen måneder har forretningen fått et godt fotfeste i lokalmiljøet, og kundene kommer stadig tilbake. Utover det har de en god del oppdrag som kommer via Interflora, og det nye hagesenteret tiltrekker seg mange som skal plante i hage, kasser og potter.

Sammen med Maria Ask har Linda også startet opp med hagerådgivning.

– Vi reiser på befaring, tar hagen i øyesyn, vurderer jordsmonnet og tegner et hageforslag og hvilken beplantning som vil passe best akkurat der. Vi har allerede fått en god del henvendelser om dette, så det er tydeligvis et tilbud mange setter pris på. I har også en resirkulasjonsstasjon. Vi tar ikke inn plastpotter til salg, men dersom noen har plastpotter de vil bli kvitt, så kan de levere dem her hos oss. Vi tar da og viderefordeler pottene til dem som har et behov. Dette er gratis. Vi tar også imot andre typer krukker og potter folk vil kvitte seg med og gir dem et hjem her hos oss. Så bare kom igjen, her hos oss er det stor takhøyde og hageglede så det holder, lokker Linda.

BILDE: Monica Søvik, Linda Bye og Maria Ask skaper stadig aktivitet i Sprolunden blomster i Skogheim-bygget på Fagerstrand. Foto: Trond Folckersahm