Energisk kraftjazz på Kom & Bli

Onsdag kveld inviterer Nesodden Jazzklubb til kraftjazz på Kom & Bli Granholt. Publikum kan vente seg en virkelig energisk musikkopplevelse med høy kvalitet.

Synes du Rune Your Day er et småpussig navn for en nokså hardcore frijazzkvartett? Aner du en viss dobbeltbunn her, grensende til (selv)ironi? Hva mener du i så fall om låt-titler som «Crazy ‘Bout Oatmeal», «Go Ahead Punk!» og «LivingIn The Pink Bubble of Hubba Bubba»?

Ikke bruk for mye tid på å gruble over problemstillingene. Ta heller en tur til Granholts lokale vannhull, Kom & Bli, onsdag kveld og opplev bassist Rune Nergaard og hans kompiser i Rune Your Day, saksofonisten André Roligheten, gitaristen Jørgen Mathisen og trommeslageren Alex Skalstad i aksjon. Kanskje blir alt så mye klarere etter et par sett med rimelig utadvendt og energisk musikk, kjemisk fri for smektende refrenger.

Alle i Rune Your Day er velkjente aktører i den yngre delen av norsk jazz. Band som Albatrosh, Bushman’s Revenge og Team Hegdal er bare noen av referansene, og tidligere i år kom kvartetten med sitt første album, også det kalt «Rune Your Day», på det portugisiske kred-selskapet Clean Feed. Rune Nergaard er bandets komponist, så hvis dette med låt-titler fortsatt skulle være en gåte etter konserten, er mannen med bassen den rette å henvende seg til.

Konserten starter klokka 20:15. Dørene åpner en halvtime tidligere, baren er betjent og pizza kan bestilles fra etablissementet i underetasjen.

Foto: Bergen Jazzforum