Espen Eriksens trio på Hellviktangen

Veletablerte og velrenommerte Espen Eriksen Trio er midt i festivalstimen rundt om i landet, men innimellom slagene går turen til Nesodden Jazzklubb og Hellviktangen fredag 26. april.

Trioen, som har rukket å bli 12 år, består stadig av pianist (og NRK P2-stemme) Espen Eriksen, kontrabassist Lars Tormod Jenset og trommeslager Andreas Bye. I 2010 kom det første av bandets hittil fire album på Rune Grammofon, der det nyeste, fjorårets «Perfectly Unhappy», dokumenterte trioens svært vellykkede og relativt hyppige konsertsamarbeid med den engelske saxofonisten Andy Sheppard. I likhet med trioens øvrige album ble plata godt mottatt i både inn- og utland – Espen Eriksen Trio har turnert og spilt på fire kontinenter – og trioen ble nok en gang berømmet for sin minimalistisk anrettede melodiøsitet og subtile musisering der lavmæltheten på ingen måte må forveksles med mangel på substans, temperatur eller finurlig finesse.

På Hellviktangen er det Espen Eriksen Trio i originaltapning uten gjest som inntar scenen, og etter 12 år er det en godt sammenskrudd, men på ingen måte rutinerusten trio som skal tolke bandlederens komposisjoner for jazzklubbens forhåpentligvis tallrike publikum.

Dørene åpnes som vanlig en halvtime før konsertstart 20:15, cafeen er åpen og billettprisen er kr 290. Betalt sesongkort gir adgang, og konserten er vårsesongens nest siste.

Pressefoto