Et dykk i Astrid Lindgrens verden

Av Trond Folckersahm

Det er Nesodden Teaterfabrikks Teaterverksted som gjennom fire forestillinger 23. og 24. mars skal gi publikum en titt inn i Astrid Lindgrens verden.

– «Astrid Lindgrens verden» blir en kavalkade der vi møter en lang rekke av Astrid Lindgrens kjente figurer. Det blir møter med både Pippi, Emil, Ronja, Madicken og flere til, forteller Margrete Bratberg i Nesodden Teaterfabrikk.

Forestillingen, som har Bo Platzack som instruktør, inneholder utdrag fra de forskjellige historiene, dans og musikk, og vil vise noe av bredden i Lindgrens verden. De 30 unge skuespillerne i Teaterverkstedet, som er i alder fra 1. – 7. trinn begynte treningen allerede i januar. Mange av dem har lang fartstid i Teaterfabrikken, mens noen er nye av året. Og flere av skuespillerne var også med i juleforestillingen.

Nytt av året er at stykket spilles i gymsalen på Fjellstrand skole.

Ja, dette er den første forestillingen vi spiller på Fjellstrand skole. Vi lager en scene i gymsalen, og det blir jo en litt annen setting enn de andre forestillingene våre. Vi er spent på å prøve dette opplegget, men vi tror det blir en fin oppsetning, og vi håper publikum finner veien til Fjellstrand også, sier Bratberg.

«Astrid Lindgrens verden», gymsalen Fjellstrand skole. Lørdag og søndag 23.-24. mars klokken 14 og 17 begge dager.

Billetter Ticketco eller i døra.

Bilde: Astrid Lindgren og Pippi Langstrømpe (Inger Nilsson) Foto: snl.no