Ett skritt nærmere 1/2-timesruter

Fylkestinget i Akershus vedtok i dag budsjettet for 2017. Dermed er det duket for gjennomføringen av planene om 1/2-timesruter for Nesoddbåten. Nå er det opp til Ruter å sette planene ut i praksis. Men hurtigbåten må vi nok se langt etter.

Vedtaket av budsjettet og planene om 1/2-timesruter for Nesoddbåtene er årets julegave og til stor glede for mange kollektivreisende til og fra Nesodden. Endringene som er foreslått vil gjelde lørdager i perioden 11-19, og på alle ukedager der det i dag kjøres timesruter.

Endringen vil også gjelde for bussen. Alle bussavgangene vil korrespondere med alle båtavgangene fra Nesoddtangen brygge.

Men hurtigbåttilbudet ser ut til å forsvinne i forbindelse med omleggingen.

– Ruter foreslår å legge ned hurtigbåttilbudet på Nesoddensambandet. Selv om det kommer sammen med en kjempeforbedring i form av halvtimesruter på dagtid, vil det for mange oppleves som et dårligere tilbud. Jeg har fått mange henvendelser fra nesoddinger som ønsket at vi skulle redde hurtigbåten. Det forsøkte vi i dag uten å lykkes. Forslaget ble dessverre nedstemt, forteller fylkestingsrepresentant fra Ap, Johannes Dalen Giske, på sin facebook-side.

Når omleggingen til 1/2-timesruter starter, er foreløpig ikke klarlagt.

Bilde: Johannes Dalen Giske argumenterte fra Fylkestingets talerstol for fortsatt hurtigbåttilbud på Nesodden uten å lykkes. Foto: Privat