Euronics blir Elon fra nyttår

Av Trond Folckersahm

Besøker du Tangen Senter på nyåret for å handle hvitevarer eller elektronikk, vil du oppdage at Euronics-butikken har skiftet navn til Elon, som da blir den største kjeden av sitt slag i Norden.

– For oss vil ikke dette medføre noen endringer i den praktiske driften. Vi snakker her kun om et rent navnebytte, forteller eier av Euronics Nesodden og styremedlem i Euronics Norge, Tom Bjørge-Nilsen, og legger til:

– Det som ligger bak er at Euronics Norge valgte å selge seg ut til Elon Group for å bli en del av et større innkjøpssamarbeid. Den nye konstellasjonen vil få en omsetning som ligger i størrelsesorden fire milliarder.

På bakgrunn av dette, vil Euronics, sammen med islandske Heimilistæki, finske Veikon Kone, danske Hvidt og Frit, og svenske Elon Group, være den kjeden, målt i antall butikker, som vil være størst i Norden innen segmentet hjemmeelektronikk.

Blir mer konkurransedyktige
– For kundene vil dette bety at vi kan tilby enda lavere priser på de produktene vi selger enn vi gjør i dag. Vi kan gjøre større innkjøp, og blir på den måten langt mer konkurransedyktige på pris sett i forhold til de andre store elektronikkjedene her hjemme, forteller Bjørge-Nilsen.

Selve omprofileringsprosessen vil skje i løpet av romjulen, og 2. januar vil kundene møte ny logo og ny skilting når de besøker Tangen Senter.

– Får dette noen betydning i forhold til den ombyggingen av Tangen Senter som er nær forestående?

– Nei, den korridoren som stopper ved vår butikk i dag, vil videreføres inn i det nye tilbygget. På den måten får vi en ny butikk der noen av de gamle lokalene beholdes, mens vi i tillegg får lagt til nye arealer som blir liggende til høyre for dagens forretning, informerer Bjørge-Nilsen.

Logistikkgevinst
I Norge er det totalt 55 Euronics-butikker som skal omprofileres. Dette betyr igjen at kjeden vil bestå av totalt 483 Elon-butikker. De vil få et felles lager i Örebro i Sverige på 55.000 kvadratmeter der det er lagt jernbane direkte inn i lagerbygningen. På denne måten vil også logistikken optimaliseres.

– Elon/Euronics har en viktig rolle i det norske markedet og er akkurat som oss, veldig fokusert på å hele tiden øke kundeverdien. Dette samarbeidet gir Elon/Euronics uslåelige stordriftsfordeler, samtidig som de kan fortsette å jobbe enda nærmere det lokale markedet og kundene, slik de har gjort med suksess gjennom flere år, sier konsernsjef Stefan Lebrot i Elon Group i en pressemelding.

Bilde: Eier av Euronics Nesodden og styremedlem i Euronics Norge kan fra nyåret tilby kundene enda gunstigere priser på hjemmeelektronikk. Foto: Trond Folckersahm