Fabelaktig frisk «Askepott»

Av Trond Folckersahm

Nesodden Teaterfabrikks Ungdomsteater spilte ut alle sine talenter til fulle under premieren på «Askepott» i Tangenten lørdag.

Maken til et så dedikert og spillelystent ensemble som stilte på scenen i Tangenten lørdag skal man trolig lete lenge etter. Skuespillerne, som alle befinner seg på ungdomsskoletrinnet, viste forbløffende skuespillerprestasjoner alderen tatt i betraktning. Det er ikke tvil om at teatersjef Margrete har hatt et godt grep på denne forholdsvis nyetablerte avdelingen av Nesodden Teaterfabrikk.

Det var i alle fall ikke vanskelig å se at det gikk en klar fabrikksjef-tråd gjennom hele forestillingen. Teaterkunnskap tilegnet gjennom noen måneder satt i ryggraden og gjorde forestillingen til en svært hyggelig og gøyal opplevelse. En oppsetning som fikk publikum til å juble, le og kvittere med solid trampeklapp etter endt dyst.

Intrigen var i velkjent «Askepott» – stil, men for anledningen satt inn i en urban og moderne ramme. Timingen var også perfekt, enten det var tiltenkt eller ei. Både prins Jack og Askepott var nemlig dedikerte sjakkspillere. Noe som passer godt inn i disse Fisher Random-tider.

Det nyutviklede manuset fungerer perfekt og er tilsatt litt ekstra krydder som bidrar til å gjøre oppsetningen til en forestilling for hele familien, dialogen er god og sangnumrene forbløffende bra. Scenografien er enkel og effektiv, og det samme gjelder kostymene. Men de fyller oppgaven og skaper en god totalopplevelse.

Og har du ikke fått med deg forestillingen ennå, er det to forestillinger kl. 13 og 16 i morgen søndag 11. februar, og en forestilling mandag 12. februar kl. 18. Alle i Tangenten.

BILDE: Det var fullt trøkk på scenen da Nesodden Teaterfabrikks Ungdomsteater hadde premiere på «Askepott» lørdag. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under kan du se flere bilder fra forestillingen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2071668076433209/2071666606433356/?type=3&theater