Fagseminar og vernissage på Varden

19.- og 20. oktober inviterer Varden Spesialistsenter i Energihuset på Bjørnemyr til fagseminaret «Kunsten og skape».Et arrangement der det også inngår en vernissage med arbeider av kunstneren Maria Louise Li 20. oktober.

«Kunsten å skape» er et fagseminar med søkelys på kreativitet og stagnasjon i terapeutiske prosesser. Målgruppen for fagseminaret er behandlere innen psykisk helse, mens kunstutstillingen, som åpner klokken 16, lørdag 20. oktober, er åpen for alle.

«I H.C Andersens eventyr om ”Nattergalen”, blir keiseren av Kina rasende fordi han ikke kunne kontrollere den levende nattergalen, som med sin sang kurerte hans depresjoner. Han bestilte derfor en kopi – en kunstig nattergal fra keiseren i Japan. Den sang samme sangen og igjen. Alt var bestemt, man kunne gjøre rede for den menneskelige tenking som lå bak, hvordan hjulene gikk og det ene fulgte det andre. Vårt helsevesen holder i dag på å bevege seg i samme instrumentelle felle som keiseren av Kina, i sin overtro på mer styring og kontroll», heter det iinvitasjonen til fagseminaret.

– Derfor vil vi i høstens Vardeseminar fokusere på det motsatte; det subjektive og kreative prinsippet. «Kunsten å skape» er et fagseminar med fokus på kreativitet og stagnasjon i terapeutiske prosesser. En rekke fagpersoner fra Varden Spesialistsenter vil holde innlegg som belyser det kreative prinsippets egenart i behandling, arbeid og hverdagsliv, forteller leder av Varden Spesialistsenter, Per Are Løkke.

Arrangørene har også invitert regissør Gunhild Asting fra dokumentarserien `Stemmene i hodet` og Maria Louise Li, kunster og en av hovedpersonene fra serien, til å samtale om kreative prosesser.

En rekke fagpersoner fra Varden Spesialistsenter vil også holde innlegg som belyser det kreative prinsippets egenart i behandling, arbeid og hverdagsliv.

De som tilhører målgruppen og ønsker å delta i fagseminaret kan ta kontakt med vardenspesialistsenter@gmail.com

Bilde: Psykolog og daglig leder Per Are Løkke ved Varden Spesialistsenter er selv utøvende kunstner og inviterer nå til fagseminaret «Kunsten å skape» i Energihuset på Bjørnemyr fredag og lørdag. Foto: Psykologitidsskrift.no