Feiret tre hyggelige år i Tangenten

Tre år har gått siden Café Tangenten slo opp dørene for første gang. I dag ble det lille jubileet feiret med kaker, teater og musikk.

– Det har vært gøy, men til tider slitsomt å drive her. Heldigvis har besøket vært bra i disse årene, så vi har ingen grunn til å klage, forteller Ömer Özer.

Sammen med søsteren, Ayse Özer, står han for den daglige driften av kafeen, som både betjener kommuneansatte i Tangenten, og folk som av en eller annen grunn kommer på besøk.

– Vi kan tilby alle typer mat. Sånn sett er vi internasjonale. Men vi satser også på mat fra Tyrkia. Dagens rett er et populært innslag. Der har vi 90 forskjellige retter som sirkulerer. Men også kjøttkaker og smørbrød. Vi har forskjellige typer bakervarer og hele tiden et godt utvalg av det meste. Jeg sitter med det inntrykket at de som besøker oss er rimelig godt fornøyd med utvalget, påpeker han.

I dag fyker han hektisk rundt for å gjøre alt klart til innrykket av nesoddinger som er klare for en bursdagsfeiring med kake og alt som hører til. Og sakte men sikkert siger små og store inn for å være med på feiringen. Det tar ikke lang tid før kafeen er fullsatt, og folk hygger seg med prat og godsaker fra disken. Utenfor er grillen tent opp, og både spennende grillspyd og pølser står på menyen.

Men, ingen jubileumsfeiring uten underholdning. Nesodden Teaterfabrikk er på besøk med en liten snutt fra forestillingen ”Hammer’n” som de skal vise i Skoklefaldsalen neste helg, og musikanter fra Nesodden Kulturskole er på plass for å briljere med sine musikalske egenskaper før den store marsipankaken, bakt i anledning dagen, skal fordeles. Riktig en bursdagsfeiring som seg hør og bør.

Bilde: Ömer og Ayze Özer har drevet Cafe Tangenten i tre år og tar godt vare på både kommuneansatte og andre gjester. Foto: Trond Folckersahm