Festivitas i Froskeskogen

Små og store frosker kvekket i kor da Nils Aaslands froskeskulptur ble avduket i Skoklefallstien mandag formiddag.

Ikke mindre enn 170 barn fra barnehagene på Nesodden var invitert for å overvære den høytidelige seansen i skogen ved Skoklefallstien.

Der fikk de møte både froskeskogdirektør Ellen Knutsen, froskekunstner Nils Aasland, prinsessene Margrethe og Vibeke fra Nesodden Teaterfabrikk og en vaskekte prins.

Det var ikke måte på festivitas rundt avdukingen med innledning av både kultursjef og kunstner, kyssing av frosk og eventyrfortelling av prinsessene og allsang.

Skulpturen var selvsagt behørig svøpet inn i tekstiler og både klappsalver og jubelrop satt løst da skulpturen ble avslørt.

– Vi har jo en del verneverdig rødlistefrosk på Nesodden. I 2005-06 ble det etablert en frosketunell under veien ned mot Nesoddtangen. Det var da ideen til en skulptur ble unnfanget, forteller kunstneren Nils Aasland.

Han begynte å skisse på den i 2006, og arbeidet med den litt til og fra i flere år før den ble presentert for Nesodden kommune og kultursjefen.

– De gjorde en vurdering og bestemte seg for å oppføre den, så det ble en lykkelig slutt, forteller kunstneren.

Skulpturen er utarbeidet i vongastein som er utvunnet ved Kristianstad i Skåne. Ikke minst på grunn av at denne har en rødbrun farge velegnet til en froskeskulptur. Selve arbeidet med utførelsen er gjort i Skjeberg.

Hovedbilde: Prinsesse Vibeke, Nils Aasland, kultursjef Ellen Knutsen og prinsesse Margrethe sto for avdukingen av Nils Aaslands’ froskeskulptur i Skoklefallstien. Foto: Trond Folckersahm

Både prins og prinsesser deltok

Froskene måtte selvsagt få et kyss.

170 barnehagebarn fikk en hyggedag i Froskeskogen