Finstemte franske følelser

Av Trond Folckersahm

Med en solid dose fransk blod i årene, øser Karin Destainville Dammen, franske viser, Piaf-klassikere og sigøynertoner, men også kunnskap om sang og stemmebruk utover sine sambygdinger.

Det tar ikke lang tid fra jeg kommer inn døra, før det lille røde trekkspillet, eller «flenga», som den henfarne jazzpianisten Øistein Ringstad døpte instrumentet, henger på magen til Karin, og liflige franske toner brer seg ut i rommet.

– Jeg har røtter i Toulouse, snakker flytende fransk og har hjertet mitt i fransk musikk og generelt musikk fra middelhavsområdet. Selvsagt er også Edith Piaf en stor favoritt for meg, forteller hun.

De siste årene har hun vært bosatt på Nesodden, og har arbeidet med å lære nesoddinger sang og stemmebruk, men stiller selvsagt opp på kulturarrangementer rundt om på Nesodden. Neste helg kan de som stiller opp på Kulturistens arrangement på Flaskebekk få oppleve Karin i full utfoldelse mellom badehusene.

I utgangspunktet er hun sangpedagog og holder en rekk ulike kurs for både voksne og barn. Slipp stemmen løs er et av konseptene hun arbeider med.

– Det tar opp dette med å bli kjent med sin egen stemme og synge ut ifra følelsene og på den måten frigjøre stemmen, forklarer hun.

Hun arrangerer også en lang rekke sangkurs for barn, tilpasset forskjellige årsklasser, der de lærer å synge sine favorittsanger. Utover høsten er det lagt opp til en rekke kurs som alle holdes i Fjordvangen velhus.

– Men jeg skal også holde kurs i vakre Villa Joyosa i Spania. Det blir i november. Kursplanen kan sjekkes ut på www.slippstemmenlos.no, informerer sangfuglen.

Bilde: Karin Destainville Dammen tar gjerne en trudelutt på «Flenga» til glede for Nesoddguidens utsendte. Foto: Trond Folckersahm