Stor gave til Nesodden Teaterfabrikk

Av Trond Folckersahm

Proseccoen boblet i glasset, og jubelen sto i taket da Fjellstrand Revy & Theaterselskab donerte alt sitt tekniske utstyr til Nesodden Teaterfabrikk under en tilstelning på Annas Hybel fredag kveld.

I årene fra 1985 og fram til 2012 beriket Fjellstrand Revy & Theaterselskab (FR&T) Nesodden med en rekke sagnomsuste revyer det stadig går gjetord om. De siste seks årene har virksomheten dessverre ligget nede. Derfor besluttet styringsgruppen å donere alt det tekniske utstyret til den absolutt sprell levende Nesodden Teaterfabrikk. Fredag kveld var derfor et trettitalls utøvere av teatersport, de fleste fra FR&T, samt noen fra Nesodden Teaterfabrikk på Annas Hybel for å markere overrekkelsen.

– Du må understreke at vi ikke har lagt ned da. Vi kommer tilbake en gang, men vet ikke når, smiler leder av FR&T, Maria Bræck Ammerud som for anledningen er i det særdeles gavmilde hjørnet.

Kvalitetsutstyr
For det er ikke småtterier de overleverer til Teaterfabrikken. Ikke mindre enn 200 ulike gjenstander av teknisk karakter, som lys- og lydutstyr, kan nå bidra til å løfte Teaterfabrikkens mange forestillinger opp på et enda høyere nivå. Mye av utstyret er av forholdsvis ny dato, og lite brukt. I 2007 fikk nemlig Fjellstrandrevyen en økonomisk støtte på 225.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Brorparten av pengene gikk til kjøp av teknisk utstyr hentet fra øverste hylle, som nå har stått ubenyttet siden 2012.

– Vi synes det var synd at det ikke skulle brukes, og bestemte derfor at vi skulle gi utstyret videre til Nesodden Teaterfabrikk. De gjør en fantastisk innsats for kulturlivet på Nesodden, og det er en glede for oss å kunne forestå overrekkelsen her i dag. Det var viktig for oss å kunne gi dette utstyret til noen på Nesodden som driver med det vi liker absolutt aller best, bobler Maria.

Skal forvaltes vel
For Nesodden Teaterfabrikk, som driver en kulturvirksomhet der det hver dag kjempes for å få regnskapet til å balansere, er denne gaven av stor betydning for videre virksomhet.

– Jeg håper jo selvsagt at det ikke blir siste gang vi får se Fjellstrandrevyen i aktivitet, og er det behov, kan de jo få låne litt utstyr av oss, jubler direktrise ved Nesodden Teaterfabrikk, Margrete Bratberg-Grøstad, og fortsetter:

– En gave av denne dimensjon, forteller med tydelige ord at vi blir sett og verdsatt for det arbeidet vi legger ned gjennom hele året for barn og unge på Nesodden. Det at vi blir sett gjør meg virkelig hjertevarm, og vi lover å forvalte denne gaven på best mulig måte i årene framover, lover Margrete, som kvitterte med å overrekke en bunke nytrykte T-skjorter til de glade giverne.

Leder av Nesodden Teaterfabrikk, Margrete Bratberg-Grøstad (t.v.), satt stor pris på gaven de fikk overlevert fra Fjellstrand Revy & Theaterselskab, med Maria Bræck Ammerud i spissen, under en tilstelning på Annas Hybel fredag kveld.

Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra begivenheten:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2250410435225638/2250409535225728/?type=3&theater